Sanne

Welke kookhacks van deze chefkoks had jij nog niet eerder gehoord?

We leren altijd een heleboel heerlijke recepten van bekende chefkoks, maar door hun jarenlange ervaring, hebben ze ook nog hele interessante ontdekkingen gedaan in de keuken. Van de bevroren peper hack van Gordon Ramsay tot de baktip van Martha Stewart: dit zijn dé kookhacks van vijf chefkoks.

Gordon Ramsay

Gordon Ramsay kennen we natuurlijk allemaal van zijn spraakmakende tv-programma’s als Hell’s Kitchen of als jurylid bij MasterChef Australia. Ook is hij de koning van de kookhacks. Hij geeft de volgende tip: leg een handvol verse chilipepers in de vriezer. De bevroren pepers kun je vervolgens gebruiken om te raspen – zoveel als je wilt – in curry’s, sauzen en hamburgers. Door de chili in te vriezen, is het heel gemakkelijk om te raspen en kost het geen gedoe.

Yotam Ottolenghi

Yotam Ottolenghi is een Israëlisch-Britse kok en heeft al een heleboel kookboeken op zijn naam staan, zoals Simple en Flavour. Hij heeft wel een heel bijzondere hack. De harde schil van een parmezaanse kaas is een snelle en goedkope manier om veel smaak toe te voegen. Gooi de schil in een soep, risotto of stoofpot en hij smelt weg. Wat overblijft is een kaasachtige, umami-smaakbom. De korst is ook goed in te vriezen, dus bewaar ze voor later als je ze eens nodig hebt.

Martha Stewart

Martha Stewart is de koningin van het bakken en presenteert onder andere Martha Bakes. Zij geeft dé tip om elk recept de baas te zijn: let op de details. Als op de ingrediëntenlijst ‘100 gram gezeefde bloem’ staat, zeef de bloem dan vóórdat je gaat wegen. Als het recept om ‘100 gram bloem, gezeefd’ vraagt, weeg dan voordat je gaat zeven. Volgens Martha zou dit een groot verschil maken in het eindresultaat. Bakken is natuurlijk ook een exacte wetenschap.

Simone Tong

Simone Tong is de chef en eigenaar van Little Tong Noodle Shop in New York. Een echte kenner van bouillons dus. Doe geraspte gember, gehakte knoflook en lente-uitjes in een grote kom en bedek met water. Laat het een nacht staan, om het water de smaken te laten opnemen. Zeef de ingrediënten eruit en gebruik die gearomatiseerde bouillon als basis voor noedels, soep, of wat je maar wilt.

Guy Fieri

Guy Fieri is de restauranthouder en presentator met het bekende uiterlijk: de witblonde stekeltjes en het sikje komen veel mensen bekend voor. Hij vertelt hoe je een steak mooi gaart. Dat doe je door ‘m omgekeerd te schroeien: begin met een lage temperatuur in de oven en rooster de steak langzaam tot de gewenste gaarheid. Eindig in een hete gietijzeren koekenpan om die mooie buitenlaag te krijgen. Dit zorgt voor een betere interne temperatuurregeling en produceert een geweldige bruine korst.

Lees ook: Tips van Jamie Oliver: dit kan je allemaal met een vijzel doen

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: People | Beeld: Videostill