Christel

Kende jij deze tips al?

Chef-kok Gordon Ramsay is van alle foodmarkten thuis. Zo weet hij precies hoe je een gerecht het beste op smaak kunt brengen en weet hij tot in de details hoe je diverse culinaire hoogstandjes maakt. Gordon Ramsay deelt regelmatig kooktips die het leven wat makkelijker en de gerechten wat smakelijker maken. De beste tips van de 52-jarige kok hebben we voor je op een rijtje gezet.

Nummer 7 gaan we binnenkort uittesten.

1. Voeg een bosuitje toe aan je aardappelpuree

Gordon Ramsay geeft zijn aardappelpuree meer pit door er maar liefst drie gesnipperde bosuitjes doorheen te roeren. Voeg bovendien een beetje slagroom en boter toe en je hebt een aardappelpuree om je vingers bij af te likken. Bekijk hier het volledige recept voor de aardappelpuree van Gordon. 

2. Onrijp fruit? Doe het in een papieren zak met een banaan

Het euvel dat je lang moet wachten tot je onrijpe fruit klaar is om te eten, is verleden tijd. Zo vertelt Gordon Ramsay op zijn YouTubekanaal wat hij altijd doet als hij fruit heeft bemachtigd dat nog niet rijp is. “Je moet een banaan in een papieren zak doen samen met het onrijpe fruit. Leg de zak op een donkere plek en de banaan zorgt ervoor dat je andere fruit sneller rijp wordt. Waarom dit trucje werkt? Hier leggen we het uit.

3. Trek aan het blad van een ananas om te checken of de vrucht al rijp is

Een ananas is natuurlijk het lekkerst als-ie goed rijp is, maar hoe kun je dit makkelijk controleren? Het enige wat je moet doen is te trekken aan het blad bovenin de ananas. Gaat-ie makkelijk los? Dan is je ananas rijp. Kost het je moeite om het blad los te trekken? Dan is je ananas nog niet helemaal rijp.

4. Hete pepers gesneden? Was je handen met citroensap

Met enkel je handen wassen na het snijden van een pepertje, kom je er niet. De sappen zijn nog aanwezig in je handen en als je later op de dag aan je gezicht zit, zul je dat voelen. Dat branderige gevoel houdt dan nog wel even aan. Voorkomen is dan beter dan genezen. Gordon Ramsay vertelt dat je dit branderige gevoel kunt voorkomen door je handen te wassen met citroensap. Je handen na het snijden van een pepertje wassen met citroensap neutraliseert de scherpte en het voorkomt dat het branderige gevoel zich kan verspreiden. Zit je daarna aan bijvoorbeeld je ogen? Dan voorkomt het citroensap dat het gaat branden.

Lees nog meer tips van Gordon op de volgende pagina.

Pagina 1/2