15 + 180 min.
8 pers.

Deze heerlijke Malteserrepen maak je in slechts 15 minuten

Niet voor alle baksels hoef je je uren uit te sloven in de keuken. Voor deze heerlijke Malteserrepen heb je zelfs niet eens een oven nodig. Je maakt ze in slechts vijftien minuten klaar. Daarna hoeven ze alleen nog maar stevig te worden in de koelkast.

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo ga je te werk:

  • Smelt de boter, melkchocolade en de rietsuikerstroop in een pan boven middelhoog vuur totdat het een glad geheel is. Dit duurt een paar minuten.
  • Plet de koekjes. Doe dit in een keukenmachine of door ze in een zak te doen en hier met een deegroller overheen te gaan.
  • Voeg het mengsel van de gesmolten boter, chocolade en stroop toe aan een kom, samen met de koekjes en de Maltesers (leg een paar apart om de bovenkant te versieren). Meng dit goed door elkaar.
  • Verdeel het mengsel over een met bakpapier bekleed vierkanten bakvorm van 20 centimeter. Zorg ervoor dat het mengsel gelijkmatig verdeeld is.
  • Smelt de witte chocolade in een kommetje boven een pan met sudderend water. Zorg ervoor dat het water het kommetje niet raakt. Giet de gesmolten witte chocolade vervolgens over het mengsel in de bakvorm.
  • Plet de Maltesers die je nog over hebt en plaats deze bovenop de witte chocolade.
  • Laat de Malteserrepen drie uur in de koelkast staan om ze stevig te laten worden.
  • Zodra de repen stevig zijn, kun je ze in stukjes snijden.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Garnalen in knapperig jasje en romige chilisaus

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Metro | Beeld: Videostill YouTube

Ingrediënten
  • 100 gram boter
  • 200 gram melkchocolade
  • 3 eetlepels rietsuikerstroop
  • 225 gram digestive biscuits
  • 175 gram witte chocolade
  • 204 gram Maltesers