Ingrediënten
  • 4 kipfilets
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 4 velletjes bladerdeeg
  • 1 ei
  • 8 plakken kaas (grote plakken, anders 16)
  • 8 plakken ham
  • 6 eetlepels mosterd
Naomi
60 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 4 kipfilets
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 4 velletjes bladerdeeg
  • 1 ei
  • 8 plakken kaas (grote plakken, anders 16)
  • 8 plakken ham
  • 6 eetlepels mosterd

De kipfiletpakketjes zijn een feestje op je bord

Soms wil je even een feestelijk gerechtje op je bord. Of het dan feest is of niet, is bijzaak. Je kunt toch altijd wel een reden verzinnen? Probeer vanavond deze kipfiletpakketjes eens als feestelijke afsluiter van de dag. Je zult verstelt staan!

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Leg de kipfilets per stuk onder twee vellen vershoudfolie en sla ze goed plat met een vleeshamer of een deegroller.
  • Verdeel de plakken ham en kaas over de platgeslagen kipfilets. Zorg dat de ham tussen de kaas ligt.
  • Rol de kipfilets nu op en omhul ze goed met het vershoudfolie. Rol ze nog even goed over het aanrecht, zodat ze mooi glad worden. Laat ze even koud worden in de koelkast.
  • Smeer mosterd op het bladerdeeg en leg de kipfilet in het midden (zonder vershoudfolie).
  • Rol de kipfilet goed in het bladerdeeg en zorg ervoor dat er geen openingen meer zijn.
  • Leg de kipfilets op een bakplaat en maak er strepen in met een vork.
  • Bak de kipfilets in 35 minuten goudbruin en gaar.

Wil je het zien? Bekijk dan dit filmpje:

Lees ook: Wat een wonderspul: deze 7 dingen kun je schoonmaken met cola

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: So Tasty | Beeld: videostill So Tasty