29 juni 2018
Naomi

Jumbo gehaktballen

De kipspiesjes kunnen gezondheidsrisico’s opleveren

Heb jij kipspiesjes gekocht bij de Jumbo? Bekijk dan snel welke variant je gekocht hebt, omdat een variant teruggeroepen wordt door de aanwezigheid van de gevaarlijke listeria bacterie. Het eten van deze spiesjes kan daarom gevaarlijk zijn. Je kunt er nare gezondheidsproblemen van krijgen. 

Jumbo roept de spiesjes daarom terug.

Gevolgen

Listeria kan een heel gevaarlijke bacterie zijn. Door het eten van deze bacterie kunnen vooral risicogroepen ernstig ziek worden. Zo kunnen mensen met een verminderde weerstand last krijgen van bloedvergiftiging, hersenvliesontsteking en zelfs de ontsteking van de binnenwand van het hart. Ook zwangere vrouwen moeten erg oppassen. Door het eten van deze bacterie riskeren ze een miskraam of een vroeggeboorte.

Saté gehaktballen

De spiesjes waar het om gaat zijn de kipspiesjes van het Jumbo huismerk. De houdbaarheidsdatum op de verpakking luidt 19 juli 2018. Controleer snel of jij deze spiesjes in huis hebt. Jumbo roept namelijk alle mensen die deze spiesjes gekocht hebben op om de verpakkingen met inhoud terug te brengen naar de winkel. De mensen krijgen dan het aankoopbedrag terug.

Lees ook: Heb jij gehaktballen gekocht bij Jumbo? Ze worden per direct teruggeroepen

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Nu.nl | Beeld: Maurits90, wikimedia commons