Christel

Wat een geweldige manier om je zilver schoon te maken!

Als je zilver bestek hebt, wil je graag dat deze spullen er net zo blinkend uitzien als op de dag waarop je deze dingen kocht of kreeg. Gebruik jij deze spullen elke dag? Dan is de kans groot dat je stralende zilver snel grauw grijs is geworden. Gelukkig kun je je spullen van zilver supermakkelijk schoonmaken met behulp van een aluminiumbal. 

De magie van aluminiumfolie
Als je je spullen schoon wilt maken, kun je uiteraard zilverpoets gebruiken om je bestek weer te laten glanzen. Maar elke keer als je de zilverpoets gebruikt en je je bestek moet schrobben om het weer te laten glimmen, schrob je er een laagje zilver af. Een makkelijkere manier om je spullen schoon te maken is door een aluminiumbal in kokend water te doen en wat baking soda toe te voegen.

Wat moet je doen?

  • Stap 1: doe 1,5 á 2 liter water in een pan en breng dit aan de kook.
  • Stap 2: scheur aluminiumfolie van de rol en knijp hier een losse bal van. Doe deze bal in de pan.
  • Stap 3: voeg 150 gram baking soda aan het water toe en roer dit erdoorheen.
  • Stap 4: dip het bestek dat je wilt schoonmaken in de pan. Zorg ervoor dat het zilver de aluminiumbal aanraakt, anders werkt deze schoonmaaktruc niet.

Hoelang het zilver in de pan moet blijven, hangt helemaal af van hoe vies je spullen zijn. Let op! Gebruik een tang om het bestek uit de pan te vissen of doe (oven)handschoenen aan als je grotere spullen in de pan doet. Zilver is namelijk een goede warmtegeleider en anders kun je je handen branden. 

Benieuwd hoe deze truc in de praktijk werkt? Bekijk het onderstaande filmpje.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Hometalk | Beeld: videostill Hometalk