6. Maaltijd bereiden

Geloof het of niet, maar je kunt zelfs een maaltijd in een Mason jar bereiden. Vul de glazen pot met wat vis en groenten en ‘kook’ dit vervolgens in de… vaatwasser! Benieuwd hoe je dat doet? Bekijk het hier.

7. Makkelijk knoflook pellen

Een recept waar je meerdere teentjes knoflook voor moet gebruiken? Pel ze dan niet één voor één, maar gebruik een glazen weckpot. Draai de deksel er stevig op en schud de Mason jar een paar keer goed heen en weer. Zo heeft de knoflook binnen een mum van tijd zijn jasje uit.

8. Bakken

Van baked oats tot bananenbrood: je kunt het allemaal klaarmaken in een Mason jar. Probeer bijvoorbeeld eens dit recept.

9. Boter maken

Je eigen (kruiden)boter maken? Dat kan gemakkelijk in een glazen pot. Vul de weckpot voor de helft met volvette room en schud deze vervolgens – met de deksel erop! – zo’n 6 tot 8 minuten van boven naar beneden. Voeg vervolgens wat zeezout en tijm (of andere kruiden) toe en schud de Mason jar nog eens goed heen en weer. Het resultaat? Heerlijke, verse boter – geheel naar eigen smaak.

10. IJs maken

Nog een klusje waar je je armen even voor moet gebruiken, is het maken van ijs in een Mason jar. Vul de pot met zo’n 240 milliliter volvette room en 1 theelepel vanille-extract. Doe de deksel erop en schud de pot heen en weer tot het mengsel stevig is. Wikkel de Mason jar vervolgens in een (vochtig) doekje en leg ‘m in de vriezer. Na een paar uur heb je heerlijk ijs. Genieten!

Pagina 2/2

Lees ook: ‘Jarcuterie’ is hét coronaproof borrelplankje dat je nodig hebt

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Unsplash