Jasmijn

Er zijn al winkels in meerdere grote steden

Vorig jaar juni schreven we er al over: er zou een alcoholvrije slijterij worden geopend in Nederland. Inmiddels zijn er vier vestigingen en staat de vijfde op het punt om open te gaan. Tijd om er wat meer over te weten te komen!


Wel de lusten, niet de lasten

In de loop der jaren zijn alcoholvrije drankjes steeds populairder geworden. Dat heeft ook Wim Boekema, eigenaar van alcoholvrije slijterij NIX & NIX, opgemerkt. Na een avondje drinken kregen zijn vrienden en hij het niet voor elkaar om de motivatie om te gaan hardlopen te vinden. Ze gingen nadenken over een manier waarop dat makkelijker zou zijn en kwamen bij alcoholvrije drankjes uit.

Vier winkels en een webshop

Er waren echter al veel alcoholvrije drankjes op de markt, dus leek het Boekema geen goed idee om er zelf eentje te maken. Hij kwam met het plan om een alcoholvrije slijterij te openen. NIX & NIX begon als webshop, maar heeft inmiddels fysieke winkels in Haarlem, Amersfoort, Amsterdam en Heerhugowaard. Eind deze maand opent de vijfde vestiging, in Tilburg.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NIX & NIX (@nixennix)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NIX & NIX (@nixennix)

Van alles te koop

Je kunt in de fysieke slijterijen van NIX & NIX persoonlijk advies krijgen en veel verschillende drankjes proeven. Er is niet alleen wijn en bier, maar ook een assortiment aan frisdranken en mocktails. Bovendien kun je er cadeausets en proefpakketten kopen, wat natuurlijk ideaal is voor de aankomende feestdagen. Ga jij er binnenkort een kijkje nemen?

Lees ook: Goed om te weten: zo lang blijft wijn houdbaar in een open fles

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Unsplash (Andra C Taylor Jr), Instagram NIX & NIX