Jasmijn
2 min.
1 pers.
Ingrediënten
  • 2 eetlepels ongezouten boter (plus een beetje extra voor het invetten)
  • 55 gram bruine suiker
  • 0,5 theelepel vanille-extract
  • 1 groot ei
  • 6 eetlepels bloem
  • Een snufje zout
  • 5 eetlepels chocolate chips

Simpel, snel en enorm lekker!

Heb je zin om chocolate chip koekjes te maken, maar wil je daar niet al te veel tijd aan besteden? Dan is dit recept perfect. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig en binnen twee minuten is je snack klaar. Ideaal!

Voor de plotselinge trek in zoetigheid

Soms heb je ineens zin in iets zoets, maar ontbreekt de motivatie om uren in de keuken te staan. Dan is dit korte recept ideaal. Met een paar basisingrediënten en wat hulp van de magnetron maak je binnen een paar minuten een heerlijk chocolate chip koekje voor jezelf. Dat wordt genieten!

Zo maak je het chocolate chip koekje

  • Pak een magnetronbestendig schaaltje met een diameter van 20 centimeter.
  • Vet het schaaltje in met wat boter.
  • Pak een wat grotere schaal en voeg daarin de boter, suiker en het vanille-extract samen.
  • Roer alles goed door, tot het een dikke pasta is.
  • Voeg het ei toe en roer alles nogmaals goed door.
  • Voeg de bloem en het zou toe en blijf goed roeren.
  • Giet de chocolate chips bij het deeg en schep het een paar keer goed om.
  • Schep het deeg voorzichtig in het magnetronbestendige schaaltje.
  • Zet het schaaltje in de magnetron en laat het ongeveer 1,5 minuut opwarmen.
  • Als het koekje droog is aan de bovenkant, is het klaar. Laat het goed afkoelen.
  • Snacken maar!

Lees ook: Recept met maar drie ingrediënten: overheerlijke pindakaaskoekjes

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Unsplash, Dex Ezekiel