Huh: Nederland krijgt eerste slijterij zonder alcohol

24 juni 2021
Roos

In deze slijterij vind je geen alcoholische versnaperingen

Heb je een borrelavond op de planning? Grote kans dat je een bezoekje aan een slijterij brengt om een fles alcohol in te slaan. Maar als je dacht dat je bij een slijterij alleen maar alcoholische versnaperingen op de kop kunt tikken, dan heb je het mis. In Haarlem opent namelijk vanaf 9 juli de eerste slijterij waar geen druppel alcohol te koop is. Echt? Ja, echt! 

Steeds populairder

We zijn in de afgelopen periode met z’n allen een stuk bewuster geworden. We drinken minder en besteden meer aandacht aan een gezonde levensstijl. En dit is dan ook de reden waarom Wim Boekema, de eigenaar van de slijterij zonder alcohol, dit concept heeft bedacht. De vraag naar alcoholvrije dranken is in de afgelopen tijd flink gestegen, aangezien steeds meer consumenten voor een bewuste levensstijl kiezen. We verminderen de momenten waarop we alcohol drinken, maar willen in plaats van een biertje of wijntje dan wel een lekkere vervanger.

Slijterij zonder alcohol

Wat de slijterij zonder alcohol dan precies te bieden heeft? Veel meer dan de alcoholvrije biertjes die je in een reguliere supermarkt vindt. In de slijterij zonder alcohol, die Wim de toepasselijke naam NIX & NIX heeft gegeven, wordt een breed assortiment aan spirits, wijnen en bieren zonder alcohol verkocht. “We hebben een breed assortimenten en distribueren een aantal internationale alcoholvrije merken exclusief in Nederland. Voor de fijnproever, dus”, vertelt Wim aan Metronieuws. 

Veel meer opties

Bij NIX & NIX scoor je dus tig alcoholvrije alternatieven. Denk hierbij aan een alcoholvrije gin, botanicals, mixdranken en RTD’s (Ready to Drinks). En die zijn ontzettend lekker, zo stelt Wim. “Vroeger had je bij sociale momenten nauwelijks alcoholvrije alternatieven, maar inmiddels ontdekken we elke dag prachtige producten. Deze producten geven je de vrijheid om mee te doen met de gezelligheid en je de volgende dag goed te voelen. Daarnaast is het natuurlijk een stuk beter voor je gezondheid.” En daar proosten (met een alcoholvrij drankje) op!

https://www.instagram.com/p/CPGDVPUMVkv/

Lees ook: Deze sangria met groene thee is voor elk moment lekker verfrissend en alcoholvrij

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Metronieuws | Beeld: Pexels