Wie had dat gedacht!

Chocolademelk na het sporten?! Hoe tegenstrijdig het misschien ook mag klinken, er bestaat een hele goede reden waarom je dit moet drinken na een intensieve workout. En laten we eerlijk zijn, is dit niet een van de beste nieuwtjes die je vandaag te horen zal krijgen? 

Wie wil er nu geen chocolademelk na het sporten?

Halfvolle chocolademelk

Nee, deze informatie is geen broodjeaapverhaal, maar voorgekomen uit een wetenschappelijk onderzoek van de Amerikaanse Cornell University. Er is namelijk gebleken dat in een glas halfvolle chocolademelk precies de juiste verhouding van koolhydraten en eiwitten zit. Laat dit nou net de voedingsstoffen zijn die onze spieren zo goed kunnen gebruiken na een intensieve sportsessie.

Spierherstel

Daarnaast bevestigde ook diëtist Lisa Hayim deze o-zo fijne bevinding van het Amerikaanse onderzoek. De diëtiste geeft aan dat de voedingsstoffen in halfvolle chocolademelk precies datgene is wat we nodig hebben na het sporten. Onder andere de koolhydraten, proteïne, vetten, water en elektrolyten in deze drank helpen onze spieren sneller te herstellen en zorgen voor een betere spieropbouw.

Dure sportdrankjes

Op het moment wordt nog verder onderzocht in hoeverre halfvolle chocolademelk beter is dan de dure proteïnerijke sportdrankjes. Wat in ieder geval al wel is vastgesteld, is dat deze drank in ieder geval minstens zo goed is voor ons lichaam na het sporten als alle dure sportdrankjes. Wij gaan vanmiddag direct maar wat pakken van ons nieuwe, favoriete sportdrankje inslaan!

Lees ook: Deze romige bloemkoolsalade past perfect bij de barbecue

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Wikimedia Commons, cyclonebill