Christel
50 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 260 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • 2 overrijpe middelgrote bananen
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 135 gram bruine suiker
  • 120 gram gesmolten boter

Je hebt maar een paar ingrediënten nodig

Als je overrijpe bananen in huis hebt, sta je waarschijnlijk niet te springen om deze op te eten. Gooi ze echter niet meteen in de prullenbak, want overrijpe bananen zijn perfect voor bananenbrood of andere baksels. Maak bijvoorbeeld eens dit bananenbrood in de Airfryer. 

Wat moet je doen?

  • Verwarm de Airfryer op 160 graden en vet een bakblik in dat geschikt is voor de Airfryer.
  • Doe de bloem, bakpoeder en zout in een kom en roer dit door elkaar.
  • Doe de bananen in een andere kom en prak deze zo fijn mogelijk.
  • Voeg de eieren en bruine suiker toe en roer tot een geheel. Schenk de gesmolten boter erbij een klop met een garde tot een geheel.
  • Voeg het bananenmengsel toe aan de droge ingrediënten en roer tot een egale massa.
  • Schenk het beslag in het bakblik.
  • Zet het bakblik voor 30 minuten in de Airfryer. Stel de temperatuur daarna in op 150 graden en bak het bananenbrood nog 12 á 15 minuten.
  • Geniet ervan!

Lees ook: IJzertekort: hoe herken je het en hoe voorkom je het?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: GoWise USA | Beeld: videostill