Ingrediënten
  • 2 zakjes zwarte thee
  • 300 milliliter water (voor de zwarte thee)
  • 1 kopje zwarte Tapioca-parel (sago)
  • 900 milliliter water (voor het koken van de sago)
  • 125 millilter verse melk
  • 52 gram eetlepels suiker
  • ijsklontjes
Jaimy Boer
10 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 2 zakjes zwarte thee
  • 300 milliliter water (voor de zwarte thee)
  • 1 kopje zwarte Tapioca-parel (sago)
  • 900 milliliter water (voor het koken van de sago)
  • 125 millilter verse melk
  • 52 gram eetlepels suiker
  • ijsklontjes

Ga jij het drankje proberen?

Je hebt ze vast al wel gespot: de drankjes met de zwarte Tapioca balletjes. Bubbelthee, of boba tea, is ondertussen ons kleine kikkerlandje aan het veroveren. De thee komt oorspronkelijk uit Taiwan en is meestal een combinatie van thee, melk, vruchtensiroop en Tapioca balletjes. Met dit recept maak je de populaire smaak melkthee! 

Gebruikers van de mobiele versie van de website vinden de ingrediënten onderaan het recept.

Bubbelthee?

De bubbelthee heeft haar naam te danken aan de zwarte balletjes die onderin het drankje zitten. De Tapioca balletjes worden gemaakt van cassave, maar hebben verder weinig smaak. De textuur komt veel overeen met die van gummibeertjes. De balletjes kun je eten, en door het schudden van de balletjes ontstaat er een flinke schuimkraag van kleine luchtbelletjes. Het drankje is met name populair omdat je het in veel verschillende smaken kunt drinken.

Zo maak je de bubbelthee in de smaak melk thee:

  • Doe 2 zwarte zakjes thee in een kopje en giet er 300 milliliter gekookt water bij.
  • Laat de thee 3-5 minuten zitten. Verwijder de theezakjes en laat ze afkoelen.
  • Breng 900 milliliter water aan de kook.
  • Voeg de zwarte Tapioca balletjes aan het water toe. Roer dit continu door zodat het niet aan elkaar plakt.
  • Kook het op middelhoog vuur. Voeg zo nodig water toe tot de balletjes gaar en doorschijnend zijn.
  • Giet de balletjes af en was ze onder de kraan met koud water.
  • Los bruine suiker op in het water en doe hier de gekookte balletjes in. Dit voorkomt dat het aan elkaar plakt.
  • Doe in een groot drinkglas de gekookte zwarte Tapioca balletjes op de bodem van de beker. Voeg suiker of honing toe.
  • Giet er vervolgens de zwarte thee overheen.
  • Voeg de verse melk toe en meng dit er goed door.
  • Voeg vervolgens de ijsklontjes toe aan het glas. Even goed roeren.
  • Genieten maar!

Tip: Dit recept is ontzettend veelzijdig. Varieer bijvoorbeeld eens met de soort thee die je gebruikt of de hoeveelheden melk en/of suiker die je gebruikt.

In onderstaande video kun je zien hoe je dit recept maakt!

Lees ook: Slaapproblemen? TikTok raadt een kopje thee van sla aan

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: SarapChannel | Beeld: Unsplash, Rosalind Chang