60 min.
1 pers.

Aardbeienmelk is snel, makkelijk en overheerlijk

Zoetekauwen opgelet: de Koreaanse aardbeienmelk gaat op dit moment het internet over. De instructievideo is sinds eind februari al meer dan vijf miljoen keer bekeken en wij snappen heel goed waarom. Aardbeienmelk combineert namelijk het beste van beide werelden: het zoete van aardbeien en het romige van melk. Wij leggen uit hoe je het populaire drankje maakt!

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel. 

Zo maak je het:

  • Snijd de gewassen aardbeien in kleine stukjes. Leg deze in een kom en voeg hier de suiker aan toe. Schep dit goed om, zodat de aardbeien en suiker mengen.
  • Zet het mengsel een uur in de koelkast. Schep het daarna over in een schone fles van 500 milliliter.
  • Vul de fles tot de helft met het aardbeienmengsel. Voeg vervolgens de slagroom en melk toe.
  • Roer alles goed door elkaar en stop er een rietje in.
  • Genieten maar!

Variëren met smaken

Naast aardbei, is er nog tal van andere fruitsoorten die bij dit drankje passen. Denk aan bosbessen, perzik, mango of banaan. Ook hierbij mix je het fijngesneden fruit met een beetje suiker en laat je dit een uur in de koelkast staan. Benieuwd naar het populaire filmpje? Je vindt hem hieronder!

Lees ook: Recept: gezonde en vullende pinda-kaneel-banaansmoothie

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Unsplash, Denis Tuksar

Ingrediënten
  • 220 gram aardbeien
  • 30 gram muscovado suiker (of rietsuiker)
  • 50 milliliter slagroom
  • 200 milliliter melk (of een plantaardige variant)