Ingrediënten
  • SINAASAPPELSIROOP
  • 350 gram suiker
  • 200 milliliter bruisend water
  • 4 sinaasappels
  • SINAASAPPEL MOJITO
  • 3 takjes munt
  • 40 milliliter rum
  • 1 eetlepel homemade sinaasappelsiroop
  • 3-4 plakjes sinaasappel
  • 100 milliliter bruisend water
  • IJsklontjes
Rowan Hattu
60 + 5 min.
1 pers.
Ingrediënten
  • SINAASAPPELSIROOP
  • 350 gram suiker
  • 200 milliliter bruisend water
  • 4 sinaasappels
  • SINAASAPPEL MOJITO
  • 3 takjes munt
  • 40 milliliter rum
  • 1 eetlepel homemade sinaasappelsiroop
  • 3-4 plakjes sinaasappel
  • 100 milliliter bruisend water
  • IJsklontjes

Ga jij op de Koning proosten met dit heerlijke drankje?

Morgen is het weer een groot feest in Nederland, want onze Koning is jarig! En daar moet natuurlijk op gedronken worden. En hoe kan dat beter dan met een oranje Sinaasappel Mojito? Cheers!

Sinaasappel Mojito

De Sinaasappel Mojito is – naast dat ‘ie er prachtig uitziet en precies past bij Koningsdag met zijn oranje kleur – gemakkelijk te maken. Daarnaast heb je er niet veel ingrediënten voor nodig, waardoor ‘ie binnen no-time klaarstaat om opgedronken te worden. Ga jij met deze Sinaasappel Mojito proosten op de Koning?

Zo maak je de Koningsdag mojito

Sinaasappelsiroop

  • Allereerst rasp je de schil van de sinaasappelen met een handrasp.
  • Schil zo precies mogelijk, want alleen het oranje gedeelte moet weggehaald worden.
  • Daarna pers je alle sinaasappelen goed uit.
  • Vervolgens voeg je het sap samen met de sinaasappelrasp in een steelpannetje.
  • Pak dan de suiker en het water erbij en voeg deze ook toe aan het pannetje.
  • Zorg er dan voor dat het mengsel langzamerhand aan de kook gaat.
  • Vervolgens zet je het pannetje voor 45 minuten op een laag vuurtje.
  • Let op: roer af en toe wel even door het mengsel heen.
  • Merk je dat de siroop wat dikker is geworden? Dat betekent dat je sinaasappelsiroop klaar is.
  • Haal het pannetje van het vuur af en zorg ervoor dat het mengsel goed afkoelt.

Sinaasappel Mojito

  • Giet vervolgens de siroop in een gesteriliseerde fles.
  • Daarna doe je een eetlepel van de afgekoelde siroop in een groot glas.
  • Giet dan 40 milliliter rum en 100 milliliter bruisend water toe aan het mengsel.
  • Daarna voeg je ook de takjes munt, schijfjes sinaasappel en ijsblokjes toe.
  • Proost!

Lees ook: Wat is het verschil tussen tortilla’s en wraps?

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Girl Scene | Beeld: Pexels