Esther Reitsema

We leggen het je voor eens en voor altijd uit

Taco’s, burrito’s, fajita’s, quesadilla’s: dat Mexicaanse gerechten om je vingers bij af te likken zijn, is alom bekend. Maar de tortilla’s die veel gebruikt worden – zijn die nu hetzelfde als wraps? Hoe zit het eigenlijk? We vertellen je meer.

Twee benamingen

Wraps, tortilla’s, of hoe je ze dan ook wil noemen: ze liggen in alle soorten en maten in de supermarkt, maar wat is nu eigenlijk het verschil? De officiële naam voor een Mexicaanse platte pannenkoek is tortilla, maar in Nederland hebben we daar veelal ‘wrap’ van gemaakt. Beide benamingen duiden dus op hetzelfde product. In de supermarkten zie je de twee termen allebei weleens voorbijkomen, maar goed om te weten dus dat het eigenlijk allemaal tortilla’s zijn.

Verschillende soorten

Wraps en tortilla’s mogen dan wel hetzelfde betekenen – er zijn alsnog heel veel verschillende soorten. Je hebt de ‘gewone’, witte tarwetortilla, maar ook de Spaanse tortilla, maistortilla’s en zelfs volkoren tortilla’s (of wraps dus). Welke je het beste kan gebruiken, hangt af van het gerecht dat je maakt en de vulling die je wilt gebruiken. Zo passen de grote tarwetortilla’s het beste bij burrito’s, en kun je taco’s beter maken met maistortilla’s. Wil je voor een iets gezondere optie gaan, dan is de volkoren wrap een goede keuze. Volkorenproducten zijn gezonder omdat ze veel meer vezels bevatten.

Lees ook: 5x superfoods waarvan je niet wist dat ze het waren

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Max Vandaag | Beeld: Unsplash, Quin Engle