Ingrediënten
  • Voor de zoethoutsiroop:
  • 200 milliliter water
  • 5 gram zoethoutsnippers
  • 350 gram suiker
  • Voor de cocktail:
  • 50 milliliter Tanqueray London Dry gin
  • 20 milliliter zoethoutsiroop
  • 1 bolletje sorbetijs in citroensmaak
  • Mousserende wijn
Redactie Kookfans
10 + 20 + 5 min.
1 pers.
Ingrediënten
  • Voor de zoethoutsiroop:
  • 200 milliliter water
  • 5 gram zoethoutsnippers
  • 350 gram suiker
  • Voor de cocktail:
  • 50 milliliter Tanqueray London Dry gin
  • 20 milliliter zoethoutsiroop
  • 1 bolletje sorbetijs in citroensmaak
  • Mousserende wijn

Met wie ga jij van deze cocktail genieten?

De lente staat voor de deur en dat betekent dat we massaal de deur uitgaan. Terrasje hier, shopmiddag daar… en natuurlijk kan een lekkere wandeling door park of bos niet ontbreken. Er is immers geen beter moment om van de natuur te genieten. En als je aan het einde van je wandeling tijd hebt voor een kleine traktatie? Dan is deze cocktail de perfecte afsluiting van je middag.

Zo maak je zelf een kruidige zoethoutsiroop:

  • Warm het water op in je waterkoker, maar zorg dat het niét het kookpunt bereikt. Zet de waterkoker uit zodra de belletjes beginnen op te stijgen.
  • Giet het water in een hittebestendige kan en doe de zoethoutsnippers erbij. Je kunt ook losse zoethout-thee gebruiken als dit van hoge kwaliteit is.
  • Roer goed door en laat 20 minuten staan om te trekken.
  • Giet het mengsel door een zeef en vervolgens door een koffiefilter om alle gruis eruit te filteren.
  • Voeg 350 gram suiker toe aan het mengsel tot het is opgelost.
  • Giet de siroop in een fles. Je kunt dit nu tot een maand lang bewaren in de koelkast.

Zo maak je de frisse lentecocktail van Tanqueray:

  • Zet van tevoren je cocktailglas eventjes in de koelkast. Dat kan bijvoorbeeld perfect terwijl je de zoethoutsiroop klaarmaakt.
  • Giet de gin en de zoethoutsiroop in een cocktailglas en meng rustig door elkaar met een lepeltje of roerstaafje.
  • Doe een bolletje citroenijs het midden van het glas.
  • Giet de mousserende wijn over het ijs heen tot het bolletje in een mooi badje ligt.
  • Garneer naar smaak met bijvoorbeeld een takje koriander of een krulletje van een citroenschil.

Lees ook: Heerlijk licht en fris lentegerecht: gebakken schol met limoensaus!

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Tanqueray | Beeld: Tanqueray