Heerlijk licht en fris lentegerecht: gebakken schol met limoensaus!

30 min.
4 pers.

Heerlijk, deze gebakken schol met limoensaus!

De dagen worden langer, de zon laat zich heerlijk zien en de temperaturen stijgen langzamerhand en wij krijgen de lentekriebels! We krijgen dan ook al zin in ander eten, geen zware kost meer maar lekker licht verteerbaar lentevoedsel.

We kregen dan ook meteen trek toen we dit recept voor een heerlijke gebakken schol met limoensaus tegenkwamen en we wilden het jullie niet onthouden. Supersnel, makkelijk en ongelofelijk lekker!

Zo maak je het:

  • Rasp de schil van  limoen, snij een halve limoen in partjes.
  • Pers de resterende 1,5 limoen uit.
  • Schep 1,5 el vloeibare margarine en peper en zout door de aardappelen en rooster ze in de oven op 225°C op een met bakpapier bekleed bakblik in ca. 25 min. lichtbruin en gaar.
  • Schep af en toe om. Kook de broccoli in ca. 5 min. beetgaar.
  • Bestrooi de scholfilet met peper en zout en wentel ze door de bloem.
  • Verhit de vloeibare margarine in een koekenpan en bak de vis in ca. 6 min. aan beide kanten bruin en gaar.
  • Breng 2 dl water met het bouillontablet en het limoensap aan de kook.
  • Roer de maïzena met 1 el koud water los en bind de saus. Neem de pan van het vuur, voeg de limoenrasp en de dille toe en breng op smaak met peper.
  • Serveer de vis met de saus, de geroosterde aardappelparten en de broccoli. Eet smakelijk!

Lees ook: Deksel voor de pan zoek? Deze simpele truc werkt ook

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Beeld: videostill

Ingrediënten
  • 4 el vloeibare margarine
  • 750 g voorgekookte aardappelparten met schil
  • 800 g broccoli, in roosjes
  • 4 scholfilets
  • 2 el tarwebloem
  • 0,5 groentebouillontablet
  • 1 el maïzena
  • 2 limoenen
  • 2 el fijngehakte dille