Zo wordt je broodje pindakaas nóg lekkerder!

Wie is er niet groot geworden met pindakaas? Inmiddels zijn er oneindig veel variaties van dit heerlijke broodbeleg: pindakaas met stukjes, crunchy pindakaas of een iets gezondere light variant bijvoorbeeld. Natuurlijk is het beleg lekker voor op brood en een cracker, maar je kunt er ook mee bakken. Multifunctioneel dus! Als jij ook zo gek bent op pindakaas, moet je de volgende zes combinaties zeker eens proberen. Lekker én weer eens iets anders dan een ‘standaard’ broodje pindakaas.

1. Pindakaas en jam

Deze combinatie heb je vast al eens voorbij zien komen: pindakaas met jam. De peanut butter jelly trend komt overgewaaid uit de Verenigde Staten, en daar doen wij maar al te graag aan mee! Er wordt nog weleens gediscussieerd over welke jam het lekkerste is, de ‘gele’ of de ‘rode’. Het blijft een kwestie van smaak, gewoon proberen dus. Wil je een nog zoetere variatie op deze klassieker? Voeg dan eens een paar stukjes banaan toe.

2. Pindakaas en appel

De zure smaak van appel en het smeuïge van pindakaas is een ware smaaksensatie samen. Daarnaast geeft de appel een lekker knapperige bite aan je broodje. Voeg eventueel nog wat mueslivlokken toe voor een gezonde twist. Deze combinatie is trouwens ook lekker als snack, zónder broodje.

3. Pindakaas en sambal

Voor iedereen die van pittig eten houdt, is deze combinatie een aanrader. Voeg een beetje sambal toe aan je broodje pindakaas, voor dat beetje extra pit. Je kunt het natuurlijk zo pittig maken als je zelf wilt.

4. Pindakaas en banaan

Je vindt het lekker of niet: pindakaas met plakjes banaan op je brood. Een lekker smeuïg geheel, met een frisse fruitsmaak én het is nog gezond ook. Geef de combinatie een extra zoete twist door wat honing over je banaan te doen.

5. Pindakaas en hagelslag

Nog zo’n klassieker: pindakaas en chocoladehagelslag op je broodje. Chocolade maakt alles beter en in combinatie met pindakaas is het helemaal hemels. Je kunt natuurlijk variëren in alle soorten chocolade die verkrijgbaar zijn. Voor een fruitige twist kun je er wat (rood) fruit aan toevoegen.

6. Pindakaas en speculaas

Voeg eens wat geplette speculaas toe aan je broodje pindakaas. Naast dat het een verrassend lekkere combinatie is, maak je zo heel eenvoudig je eigen crunchy pindakaas. Door speculaas toe te voegen wordt het er niet gezonder van, maar ja… Af en toe mogen we best wat extra’s, toch?

Ook lekker: Recept: pindakaaspannenkoeken met appeltopping

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Ze.nl | Beeld: Pixabay