Desy

Zitten er echt koeienogen en uiers in?

Een frikandel is vaste prik voor de vleesliefhebber die een bezoekje brengt aan de lokale snackbar. Een broodje frikandel of een frikandelletje speciaal, bij velen gaat het er wel in. Maar wanneer je naar het stukje vlees kijkt, kun je moeilijk zeggen waar het nu van is gemaakt. Wij waren benieuwd naar wat er écht in een frikandel zit en we hebben het verlossende antwoord voor je. 

Wist je wel dat er per jaar 600 miljoen frikandellen worden verkocht?

Fabeltjes

Jij hebt de fabeltjes vast ook weleens gehoord: een frikandel zou vol zitten met restafval en andere vieze bestanddelen. Maar wat is hier nu echt van waar? Zit er echt zoveel restvlees in de heerlijke snack? Wat zit er nu daadwerkelijk in het populaire stukje vlees?

Overblijfselen
Tijdenlang gingen er over de frikandel wilde verhalen rond: de snack zou vol zitten met overblijfselen van ander vlees, zoals koeienogen, kraakbeen, stukjes bot en zelfs de uiers van een koe. Gelukkig gebeurt dit tegenwoordig niet meer en worden de koeienuiers gebruikt in fabrieken voor dierenvoeding. Maar, als dat niet meer in de frikandel gaat, wat zit er dan eigenlijk nog wel in?

Lees het verlossende antwoord op de volgende pagina.

Pagina 1/2