Christel

Wij waren niet op het idee gekomen

Een maïskolf in de oven doen is overheerlijk. Het maïs van de kolf afeten kan leuk zijn, maar voor degene die een beugel hebben of kaakproblemen, kan dit problematisch zijn. Of soms vinden mensen het gewoonweg niet fijn om de maïs van de kolf te eten. Is dit herkenbaar voor jou? Dan is deze tip echt wat voor jou. Zó haal je binnen no-time de korrels van de maïskolf af.

Je kunt natuurlijk de kolf rechtop een plank zetten, deze goed vasthouden en vervolgens met een groot mes langs de kolf snijden. Echter heb je hierbij het probleem dat de maïs nog kan wiebelen, omdat je ‘m maar met één hand vast kan houden en bovendien liggen de korrels dan overal. Om deze twee problemen in de toekomst te voorkomen hebben we een handig trucje voor je.

Wil je maïs van de kolf afsnijden? Pak dan een tulbandvorm en zet de maïs rechtop in het gat van de vorm. Houd de bovenkant van de kolf vast en je kolf staat heel stabiel. Snijd voorzichtig met het mes van boven naar beneden en ga zo de hele kolf rond. Je hebt ook meteen al het maïs verzamelt omdat de korrels in de vorm vallen. Handig!

Lees ook:

Bron: Diyncrafts | Beeld: videostill Chow