28 juni 2017

Je hebt maar vijf ingrediënten nodig voor deze chocoladetaart!

Het is niet zo dat je het elke dag moet eten, maar zo nu en dan mag je best genieten van een goed stuk taart. Heb je zin in een lekker, zelfgebakken stuk taart, maar wil je het graag enigszins binnen de perken houden wat je gezondheid betreft? Dan is dit de taart voor jou. Heerlijk romig, maar zonder bloem!

Dit heb je nodig:

  • Philips Airfryer
  • 10 bananen
  • 70 gram cacaopoeder
  • 20 milliliter honing
  • 8 grote eieren
  • 1 grote avocado

Zo maak je het:

  • Verwarm de Airfryer voor op 180 graden.
  • Breek de acht eieren en doe ze in een blender. Zet de blender aan en wacht tot de eieren in volume zijn verdubbeld. Dit zal ervoor zorgen dat de cake lekker luchtig wordt.
  • Haal de schil van de bananen en snijd ze in stukjes. Voeg daarna de bananen bij de eieren samen met de cacaopoeder en honing. Zet je blender daarna opnieuw aan tot alle ingrediënten met elkaar zijn vermengd.
  • Zet een vierde van het beslag opzij en verdeel de rest van het beslag over evengrote bakblikken die geschikt zijn voor de Airfryer. Bak beide cakes in 35 minuten gaar.
  • Laat de cakes koelen en verwijder de bakblikken.
  • Snijd daarna de avocado door midden en verwijder de pit. Schep met een lepel de avocado uit de schil en prak de avocado fijn in een kommetje. Doe dit tot er een smeuïge massa ontstaat. Roer daarna de rest van het beslag dat apart is gezet door de avocado. Blijf goed roeren tot de avocado geheel is vermengd met de rest.
  • Gebruik daarna de helft van het avocadomengsel om de bovenkant van één van de taarthelften in te smeren. Plaats daarna de andere taarthelft bovenop de helft die je hebt ingesmeerd. Gebruik daarna het laatste avocadomengsel om de bovenkant van de chocoladetaart in te smeren.
  • Plaats de taart nog even in de koelkast en daarna kun je het meteen serveren!

Meer experimenteren met de Airfryer? Probeer deze recepten dan ook: 

Bron: Recipe This. Beeld: Videostill YouTube AllRecipes