Robby

Deze wraptaart is simpelweg verrukkelijk!

Wraps, iedereen lust ze bijna wel. Het is een basisproduct waar je van alles en nog wat mee kan, heel veelzijdig en zo ongeveer elk ingrediënt smaakt er wel lekker bij.

De wrap, of tortilla, is ontstaan in de Mexicaanse en Zuid-Amerikaanse keuken als volksvoedsel. Het is een essentieel onderdeel van Mexicaans eten en zit dan ook in verschillende gerechten verwerkt. Hij wordt gemaakt van maïs, maar in de supermarkt kan je ook volkoren- of andere varianten krijgen. Het is heerlijk voor bij de lunch, probeer bijvoorbeeld eens deze carpaccio-wraps! Wij gaan echter iets heel anders doen met de wraps, we gaan er een taart van maken! Ja, je hoort het goed. Klik snel door naar de volgende pagina voor het supermakkelijke recept!

Wat heb je nodig voor deze heerlijke wrap-taart?

  • 4 wraps
  • 300 gram kipfilet
  • 1 eetlepel kipkruiden
  • 200 ml creme fraiche
  • 3 bosuien
  • handjevol geraspte kaas
  • 50 gram ijsbergsla
  • 1 tomaat
  • 1/3 komkommer

Verwarm de oven voor op 20o graden en verwarm water om de kip te koken. Kook de kip voor ongeveer 10 minuten, vet ondertussen een springvorm in. Leg een wrap op de bodem en smeer een paar eetlepels crème fraîche erover. Snijd de bosuitjes in ringen. Als de kip klaar is snijd je hem in kleine stukjes, breng op smaak met kipkruiden. Verdeel 1/3 van de kip over de wrap en 1/3 van de bosuitjes. Weer een wrap erover, insmeren met crème fraîche en 1/3 kip en 1/3 bosuien. Daarna nog een keer en leg op de bovenkant een wrap, ingesmeerd met crème fraîche en bestrooid met kaas. Vervolgens 15 minuten in de oven. Snijd ondertussen de tomaat, komkommer en ijsbergsla in kleine stukjes. Serveer de wraptaart met daar bovenop de stukjes tomaat, komkommer en ijsbergsla!

Bron: Lekker&Simpel