Christel

Je ontbijt was nog nooit zo makkelijk te maken!

Een wentelteefje als ontbijt in het weekend? Daar wordt iedereen blij van. Op de traditionele manier, maak je ze gewoon in een koekenpan. Maar wist je dat je ze ook in de oven kunt maken? Nog beter: je kunt het zelfs al ’s avonds maken, zodat je het de volgende dag alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven.

Wat heb je nodig voor 8 porties?

  • 1 gesneden brood
  • 8 eieren
  • 100 gram suiker
  • 2 eetlepels vanille extract
  • 1 eetlepel kaneel
  • 360 milliliter melk
  • 240 milliliter slagroom
  • Snufje nootmuskaat
  • Snufje zout

Wat heb je nodig voor de topping?

  • 125 gram gehakte pecannoten
  • 45 gram bruine suiker
  • 60 gram boter
  • 1 eetlepel kaneel
  • Snufje nootmuskaat
  • Snufje zout

Wat moet je doen om de wentelteefjes te maken?

  • Vet allereerst een ovenschaal in.
  • Klop de eieren, suiker, vanille extract, kaneel, nootmuskaat, zout, melk en slagroom in een kom tot alles goed is gecombineerd.
  • Dip ieder plakje brood met beide kanten in het eimengsel en plaatst deze vervolgens in de ovenschaal. Laat de plakjes brood elkaar overlappen.
  • Schenk het overige eimengsel over het brood heen.
  • Bedek de ovenschaal met vershoudfolie en zet deze in de koelkast.
  • Mix alle ingrediënten voor de topping -op de boter na- in een kom.
  • Snijd de boter in kleine stukjes en roer de stukjes door de noten. Bedek het notenmengsel ook met vershoudfolie en zet het in de koelkast tot je het nodig hebt.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Sprenkel het notenmengsel over de boterhammen.
  • Bak het brood voor 45 minuten voor een broodpudding-achtig resultaat.
  • Bak het brood voor 60 minuten voor een een meer krokant resultaat.

Je wentelteefjes zijn klaar!

Nog steeds honger? Lees ook:

Bron: TipHero | Beeld: videostill

[wp_ad_camp_5