Naomi

Zo kan je ook op de tweede dag genieten van knapperige frietjes

Was je zin in patat gisteren groter dan je maag? Waarschijnlijk heb je dan nog wel een bakje in de koelkast staan. Het opwarmen van frietjes is alleen niet zo makkelijk als het lijkt. Als je ze een keer in de magnetron gestopt hebt weet je dat ze er als sompige, slappe en sloffe frietjes uitkomen. Dat is niet wat je wil en daarom zochten wij naar de juíste manier om ze op te warmen. 

Op deze manier heb je ook op dag twee nog perfecte frietjes!

Op het fornuis
Heb je maar een paar frietjes over en wil je ze graag weer lekker knapperig op je bord hebben? Weersta de drang om ze in een schaaltje in de magnetron te zetten. Pak in plaats daarvan een pan en zet die op het vuur. Zorg dat hij goed heet wordt. Draai het vuur als de pan goed heet is wat lager en voeg een heel klein beetje olie of boter toe en leg dan de frietjes op de bodem van de pan. Draai ze regelmatig om, zodat ze rondom gelijkmatig warm worden.  Let op: gebruik je een pan met antiaanbaklaag? Doe dan de olie gelijk in de pan als je ‘m opwarmt.

In de oven
Als je ze liever opwarmt in de oven kan dat gelukkig ook. Hiervoor heb je een vel bakpapier nodig. Verwarm de oven voor op 230 graden en doe het bakpapier ook alvast in de oven als hij opwarmt. Op die manier wordt het bakpapier alvast verwarmt en zullen de frietjes veel knapperiger worden. Als de oven eenmaal goed op temperatuur is bak ze dan in 7 tot 10 minuten goed knapperig.

Let wel op: deze truc werkt niet voor de frietjes van fastfood-ketens.

Deze truc bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Food Hacks | Beeld: pexels