21 september 2017
Sabine

Maak je geen zorgen: je moet dan wel écht heel veel eten

Er is een aantal uitzonderingen, maar over het algemeen lusten veel mensen wel een lekker stukje chocolade. Het probleem? Wanneer je een blokje hebt gehad, wil je er altijd meer. Maar wist je dat een teveel aan chocola dodelijk kan zijn?

Naast chocolade moet je van deze dingen ook niet te veel eten of drinken.

Theobromine
Je hoeft je helemaal geen zorgen te maken wat je chocoladeconsumptie betreft. Je moet wel heel veel eten wil de chocolade fataal zijn: namelijk 85 repen. Daar kom je niet zo snel aan. Lukt het jou op miraculeuze wijze wel om deze hoeveelheid naar binnen te werken? Dan begeeft je lichaam het door het teveel aan theobromine in je lichaam.

Koffie, water, kruiden en fruit
Je moet ook zeker niet te veel kopjes koffie nuttigen als je een hartaanval wilt voorkomen. Maar ook aan een teveel aan koffie zit je niet zo snel: hiervoor moet je 70 kopjes naar achteren gooien. Voor alcohol geldt een ander aantal: na 13 shotjes kan je alcoholinname je al fataal worden. Voor water geldt dat je niet meer dan zes liter moet drinken en met kersen moet je ook voorzichtig zijn. Met name met de pit van kersen. Een tot twee pitten bevat genoeg cyanide om je rikketik te stoppen.

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: HLN | Beeld: Pixabay