Naomi

Eindelijk nog een toepassing voor die heerlijke Oreo koekjes

Wie houdt er nu niet van Oreo’s? Wist je alleen al dat je er ook heerlijke taarten van kan maken? Het allermooiste is ook nog dat je er helemaal geen oven voor nodig hebt. In tegenstelling tot andere cheesecake’s volstaat een koelkast in dit geval prima. Hij lijkt niet alleen heerlijk, hij is het ook. Proberen maar!

Wat heb je nodig?

  • 150 gram gekruimelde koekjes (50g Oreo en 100g biscuitjes)
  • 125 gram lichtbruine bastardsuiker
  • 75 gram gesmolten roomboter
  • 400 ml slagroom
  • 450 gram roomkaas
  • 0,5 theelepel zout
  • 1 eetlepel citroensap
  • 75 gram gekruimelde Oreo beschuitjes (eet de crèmevulling lekker zelf op)
  • 8 Oreo’s voor de topping

Wat moet je doen?

  1. Verkruimel de koekjes voor de bodem van de taart. Het is handig om hier een blender voor te gebruiken. Scheelt een hoop gedoe.
  2. Haal de bodem uit de blender en mix het met 50 gram suiker en voeg al roerend de boter toe.
  3. Bekleed de springvorm met bakpapier en druk het bodemmengsel in de springvorm. Druk het goed hard aan, zodat het een stevige bodem wordt.
  4. Klop de slagroom stijf en zet het even apart.
  5. Meng alle andere ingrediënten, behalve de verkruimelde Oreo biscuitjes, in een elektrische mixer op middelmatige snelheid voor 5 minuten.
  6. Spatel de slagroom er voorzichtig door. Spatel daarna ook de verkruimelde koekjes erdoor.
  7. Giet het mengsel over de bodem en dan begint het wachten.
  8. Zet de taart minimaal 6 uur in de koelkast.

Eet smakelijk!

Bron: Kitchen Mason | Beeld: videostill