Christel

Heerlijk als ontbijt

Ontbijten met cake? Ja, graag! Deze bananen-havermoutcakejes zijn niet alleen gezond maar ook nog eens erg lekker. De cakejes blijven een paar dagen lekker, dus je kunt ze prima van tevoren maken. Sla deze ingrediënten maar alvast in!

Wat heb je nodig voor 9 á 10 cakejes

  • 225 gram geprakte, rijpe banaan (ongeveer 2 stuks)
  • 120 milliliter magere melk
  • 90 gram bloem
  • 45 gram havermout
  • 40 gram suiker
  • 1 groot ei
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • snufje bakpoeder
  • snufje kaneel
  • snufje zout

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 190 graden
  • Mix de bananen, melk, olie, ei en vanille-extract in een grote kom en zet dit apart.
  • Doe de rest van de ingrediënten in een andere kom en roer dit goed door.
  • Roer de bloem door de bananenmix tot alles goed is vermengd en er geen klontjes meer in het beslag zitten.
  • Doe 9 á 10 muffinvormpjes in een muffinbakvorm en verdeel het beslag over de vormpjes.
  • Bak de bananen-havermoutcakejes in 16 minuten.

Vond je dit lekker? Lees ook:

Bron: Recipe Girl | Beeld: videostillMOMables – Laura Fuentes