Christel

Custardliefhebbers zullen hiervan smullen!

Wanneer je visite krijgt is het wel zo leuk om je gasten bij ontvangst te trakteren op een zoete lekkernij. Hoewel we al watertanden bij het idee van een huisgemaakte appeltaart, is het ook erg leuk om je vrienden en/of familie wat anders voor te schotelen. Deze karnemelktaart is makkelijk om te maken en minstens zo lekker als een appeltaart!

Wat heb je nodig?

  • kant-en-klare taartbodem (zelfgemaakte kan natuurlijk ook)
  • 240 milliliter karnemelk
  • 60 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 130 gram suiker
  • 90 gram lichtbruine suiker
  • 3 eieren, gescheiden
  • 30 gram bloem
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 1 eetlepel maizena
  • snufje zout
  • snufje kaneel

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Doe de boter, suiker en lichtbruine suiker in een kom en klop tot een romig geheel
  • Mix de eierdooiers, vanille-extract, citroensap en citroenrasp bij het botermengsel, schenk hier daarna de karnemelk bij.
  • Mix vervolgens de bloem en maizena door het eiermengsel.
  • Klop de eiwitten in een andere kom tot zachte pieken.
  • Vouw het eiwittenmengsel bij hij andere eierbeslag.
  • Schenk het karnemelkbeslag in de taartvorm en bak de taart zo’n 70 á 80 minuten.
  • Wanneer de taart uit de oven wordt gehaald, zal het midden van de karnemelktaart nog wat zacht zijn. Laat de taart koelen en het midden wordt harder.
  • Zet de karnemelktaart daarna drie uur in de koelkast.
  • Serveer de taart met slagroom en/of vers fruit. Geniet ervan!

Vond je dit lekker? Probeer ook:

Bron: Divas Can Cook | Beeld: videostill