Christel

Echt iets voor de oliebollenliefhebber!

In Nederland zijn we verzot op oliebollen, in Spanje zijn de churros niet aan te slepen en voor de Amerikanen is funnel cake hun zoete zonde. Funnel cake is ongekend populair in Noord-Amerika en is altijd wel te koop tijdens kermissen, fairs, sportevenementen of andere feestelijke aangelegenheden.

Niet alleen in Amerika is de funnel cake een ware traktatie. Ook Duitsland, Finland en Litouwen hebben een variatie op deze lekkernij. Voor degenen die gek zijn op oliebollen is dit recept voor funnel cake een echte aanrader! Er zijn tientallen recepten van hoe je de funnel cake kunt maken, maar zo vinden wij ‘m het lekkerst!

Wat moet je doen?

  • 3 grote eieren
  • 480 milliliter melk
  • 50 gram suiker
  • 390 gram bloem
  • 2 eetlepels bakpoeder
  • snufje zout
  • snuf kaneel
  • olie om in te frituren (ongeveer 1 liter)
  • poedersuiker om te serveren

Wat moet je doen?

  • Doe alle ingrediënten in een kom en mix tot egaal beslag. Let goed op dat er geen klontjes meer in het beslag zitten.
  • Verwarm de zonnebloemolie in een (saus)pan tot ongeveer 200 graden. Geen keukenthermometer? De olie is goed heet wanneer de olie sist als er een beetje beslag in de pan wordt gedaan.
  • Doe het beslag in een spuitfles of spuitzak.
  • Schenk voorzichtig, dicht bij de olie, diverse cirkels over en door elkaar in de pan. Frituur beide kanten voor 30 seconden of tot de slierten goud bruin en krokant zijn.
  • Leg de funnel cake op keukenpapier zodat ze kunnen uitlekken.
  • Laat de lekkernij even afkoelen en serveer ‘m volgens met poedersuiker of chocoladepasta.
  • Geniet ervan!

Probeer ook:

Beeld: videostill Crouton Crackerjacks