Robby

Deze salade met chili-garnalen is perfect voor de zomer!

Heerlijk die warme zomeravonden! Lang buitenzitten met een drankje en een hapje en iedereen gaat pas laat naar bed. Alleen koken is wel een lastigheidje, want wie heeft er nu zin om uren achter de pannen te staan met deze warmte?

Wij in ieder geval niet! Dan is een barbecue natuurlijk altijd een goed idee, maar dat brengt wel weer heel veel gedoe met zich mee. Het vlees moet gekocht worden, de barbecue klaargemaakt en het duurt altijd eeuwen voordat hij een beetje op gang is gekomen. Voor je het weet is het donker en zit jij met een knorrende maag te wachten op je hamburgertje. Dan doen wij liever makkelijk, een kwartiertje in de keuken en je hebt een heerlijke salade op tafel staan. Deze variant met chili-garnalen is om je vingers bij af te likken!

Dit heb je nodig voor 4 personen: 

  • 1 kilogram garnalen (ongepeld)
  • 4 theelepel gehakte verse gember
  • 3 tenen knoflook
  • 6 eetlepels chilisaus
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 theelepel limoensap
  • 250 gram mihoen
  • handvol gebakken uitjes
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 komkommer, in blokjes
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 300 gram gemengde sla
  • 200 gram cherrytomaatjes, gehalveerd

Zo maak je de salade: 

  • Marineer de garnalen in knoflook en gember.
  • Maak de mihoen klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Meng voor de dressing het limoensap, de chilisaus, de azijn en olijfolie in een kommetje.
  • Wok de garnalen in een paar minuten gaar.
  • Meng de mihoen in een grote kom met de sla, gehalveerde cherry tomaatjes, gesneden rode ui en komkommer. Voeg wat vers gesneden rode peper toe.
  • Schenk de dressing over de salade en garneer met gebakken uitjes.
  • Voeg tot slot de gegrilde garnalen toe, eet smakelijk!

Meer lekkere salades? Bekijk deze recepten dan eens: 

Bron: Smulweb | Beeld: videostill Recipe30