Esther Reitsema

Spoiler: het is nogal wat

We moeten bekennen dat we niet alleen op Pasen de nodige chocolade-eitjes naar binnen werken; ook al een hele tijd voordat de feestdagen plaatsvinden snoepen we hier maar al te graag van. Maar hoeveel paaseitjes eten we nou eigenlijk gemiddeld tijdens deze periode?

Lekker eten

Tijdens dit lange weekend geven we ook onze zelfdiscipline een dagje vrij en wordt er veel lekkers genuttigd. Van suikerbrood tot croissantjes en van gevulde eieren tot chocolade-eieren; er is genoeg lekkers te vinden in de supermarkt. De transitie van kerst- naar paassnoep loopt sinds enkele jaren zo vlekkeloos op elkaar over, dat we het geen periode zonder feestelijk snoepgoed hoeven te doen. De kans is dus aanwezig dat je je enkele weken voor Pasen al overgaf aan de paaseitjes. Dit snappen we volkomen. Probeer de verleiding van de vrolijk gekleurde chocolade-eitjes maar eens te weerstaan… Is toch moeilijker dan we zouden willen.

Onderzoek

HEMA nam enkele jaren geleden polshoogte bij het paasei-minnende volk. De keten was namelijk benieuwd hoeveel choco-eitjes we nu eigenlijk eten. Wat bleek? Rond de paasdagen maken we 47 paaseitjes soldaat. Maar dat was in 2018… Dus de kans is groot dat het er nu meer of minder zijn, maar echt veel zal het waarschijnlijk niet verschillen met nu.

Calorieën verbranden

Het is belangrijk dat je jezelf af en toe een lekkernij gunt. We willen daarom vooropstellen dat je zeker moet genieten van de paaseitjes tijdens Pasen. Probeer het alleen niet al té gek te maken. De paaseieren zijn namelijk behoorlijke caloriebommen: één paaseitje bevat zo’n 45 calorieën. En daar eten we er dan vaak meerdere van. Gelukkig zijn er genoeg manieren om het er weer af te sporten. Zo kun je vijf minuten hardlopen om een eitje te verbranden. Wandel je liever? Trek dan tien minuten uit om een chocolaatje te verbranden. Goed, vergeet ook vooral niet te genieten van dit heerlijke weekend!

Lees ook: Bah! Zo vies is je waterfles

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Beau Monde | Beeld: Unsplash