Ingrediënten
  • Voor de crostini:
  • 1 meergranen stokbrood
  • 60 milliliter olijfolie
  • Voor de traditionele tomatentopping:
  • 1/2 middelgrote rode tomaat
  • 1/2 middelgrote gele tomaat
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Versgemalen zwarte peper, naar smaak
  • 1 eetlepel verse basilicum, plus 8 kleine hele blaadjes als garnering
  • 1 eetlepel versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 1/8 theelepel grof zeezout
  • Voor de asperge-gerookte zalm topping:
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 stengels asperges, in 5 stukken gesneden
  • Zeezout, naar smaak
  • 1 citroen, geraspt
  • 1 citroen, uitgeperst
  • 40 gram ricotta kaas
  • 55 gram gerookte zalm, in plakjes
  • Versgemalen zwarte peper, naar smaak
  • Voor de avocado-radijs topping:
  • 11 avocado's, geschild, ontpit en gehalveerd
  • Rode radijs
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/4 theelepel bagelkruiden
  • 1/8 theelepel grof zeezout
  • 2 eetlepels taugé
Sanne
12 pers.
Ingrediënten
  • Voor de crostini:
  • 1 meergranen stokbrood
  • 60 milliliter olijfolie
  • Voor de traditionele tomatentopping:
  • 1/2 middelgrote rode tomaat
  • 1/2 middelgrote gele tomaat
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Versgemalen zwarte peper, naar smaak
  • 1 eetlepel verse basilicum, plus 8 kleine hele blaadjes als garnering
  • 1 eetlepel versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 1/8 theelepel grof zeezout
  • Voor de asperge-gerookte zalm topping:
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 stengels asperges, in 5 stukken gesneden
  • Zeezout, naar smaak
  • 1 citroen, geraspt
  • 1 citroen, uitgeperst
  • 40 gram ricotta kaas
  • 55 gram gerookte zalm, in plakjes
  • Versgemalen zwarte peper, naar smaak
  • Voor de avocado-radijs topping:
  • 11 avocado's, geschild, ontpit en gehalveerd
  • Rode radijs
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/4 theelepel bagelkruiden
  • 1/8 theelepel grof zeezout
  • 2 eetlepels taugé

Wat dacht je van asperges met gerookte zalm of avocado met radijs?

De bruschetta is een klassieker die het nog altijd goed doet. Wij hebben drie heerlijke variaties op dit van oorsprong Italiaanse gerecht voor je: de klassieke tomatentopping, asperge met gerookte zalm én avocado met radijs. Loopt het water je al in de mond? Dan is het zeker de moeite waard om deze variaties eens te proberen! 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de crostini:

  • Begin met het maken van de crostini, de basis van je bruschetta.
  • Snijd de uiteinden van het meergranenstokbrood af. Snijd het brood vervolgens in 12 gelijkmatige stukken.
  • Bestrijk de stukken brood aan beide kanten met olijfolie en leg ze op een bakplaat.
  • Rooster de broodjes aan beide kanten 2-5 minuten op grillstand in de oven tot ze goudbruin zijn. Let op dat het brood niet verbrandt.
  • Haal de broodjes vervolgens uit de oven en laat ze afkoelen.

Zo maak je de klassieke tomatentopping:

  • Snijd de rode en gele tomaten fijn en doe ze in een middelgrote kom.
  • Voeg de olijfolie, peper en gesneden basilicum toe aan de kom. Meng alles goed oor elkaar en laat het 5-10 minuten rusten.
  • Schep de tomaten topping op 4 crostini’s en garneer de bruschetta’s naar smaak met de parmezaanse kaas, zeezout, peper en hele basilicumblaadjes.

Zo maak je de asperges-gerookte zalm topping:

  • Verhit de olijfolie in een grote pan op hoog vuur. Voeg de asperges toe en breng op smaak met zout. Roer een aantal keer goed door. Zorg ervoor dat de asperges niet te bruin worden.
  • Haal de asperges van het vuur en laat ze afkoelen.
  • Meng in een kleine kom de ricotta, citroenschil, het citroensap en zout goed door elkaar. Zet 1/2 theelepel van de citroenschil apart voor de garnering.
  • Verdeel het citroenmengsel over 4 crostini’s. Maak de bruschetta af door gerookte zalm en asperges toe te voegen.
  • Garneer de bruschetta met citroenschil en zwarte peper, naar smaak. 

Zo maak je de avocado-radijs topping:

  • Snijd elke avocado helft kruislings in dunne plakjes. Snijd de radijs in dunnen reepjes.
  • Bedek de resterende 4 crostini’s met avocado. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak de bagelkruiden en het zeezout.
  • Top de bruschetta af met de radijs en wat taugé.

Eet smakelijk!

Ook lekker: Recept: koolhydraatarme bruschetta

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill