Maayke

Je magnetron is met deze truc weer stralend schoon!

De magnetron is waarschijnlijk wel een van de gemakkelijkste apparaten in de keuken. Even snel een kliekje opwarmen, iets ontdooien of een snelle maaltijd maken: de opties zijn eindeloos. Wist je eigenlijk al dat dit bijzondere keukenapparaat ‘per ongeluk’ is uitgevonden door een wetenschapper? Hij ontdekte dat je met microgolven heel makkelijk eten kan verwarmen.

Het eerste voedsel dat ooit in een magnetron werd klaargemaakt was popcorn.

Aangekoekte etensresten

Een nadeel aan dit handige keukenapparaat is dat het altijd erg snel smerig wordt. Helemaal als je een combimagnetron hebt en er ook nog dingen in braadt en bakt. Warm je bijvoorbeeld net je soep voor de lunch op, is de inhoud in het kommetje gaan spetteren en nu zit je favoriete keukenapparaat onder het vuil. Voor je het weet zijn alle oude etensresten aangekoekt en is-ie veranderd in een soort moeras van ondefinieerbare, aangekoekte vlekken.

Handige schoonmaaktruc

Gelukkig maak je met deze handige truc de magnetron makkelijk schoon en je hoeft er niet eens voor te boenen en te poetsen! Je hebt er maar een paar dingen voor nodig: een kommetje met water, een beetje azijn en een ander voorwerp dat je zéker in je keukenla of -kastje hebt liggen, namelijk: een cocktailprikker.

Wat moet je doen?

Schenk wat azijn in een glazen bakje met water en leg hier vervolgens een cocktailprikker in. Zet het schaaltje in de magnetron en laat hem 10 minuten draaien op vol vermogen. Haal het schaaltje eruit (let op: doe een ovenwant aan, want het schaaltje is gloeiend heet!) en ga met een sponsje door de binnenkant van het apparaat heen. Je zal zien, het vuil veeg je zó weg, ook de aangekoekte etensresten! Resultaat: een blinkend schone magnetron.

Lees ook: Zijn de uitlopers van aardappelen gezond of ongezond? Dit is het antwoord

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle TV | Beeld: pxhere