Yentl Feenstra

Deze alledaagse producten zijn super gezond

Bij superfoods denken we vaak aan dingen zoals chiazaad, goji bessen en lijnzaad. Toch zijn er eeuwenoude voedingsmiddelen die ook onder deze noemer vallen. Of naja, die zeker een plekje zouden moeten verdienen in dat rijtje. Deze alledaagse producten zitten namelijk boordevol goede voedingsstoffen en zijn makkelijk te verwerken in een gezond eetpatroon.

Spinazie

Wat zit erin? Vitaminen, mineralen, antioxidanten, vezels en luteoline. Van dit laatste stofje wordt gezegd dat dit het risico op kanker kan verlagen. Net als andere groente zit in spinazie weinig calorieën, dus het is volkomen dieetproof.

Avocado

Wat zit erin? Eiwitten en vet. Maar de goede vetten! Werkt goed voor de hersenen, je hart, bloeddrukverlagend, ondersteunt je zicht, werkt ontstekingsremmend én is goed voor de ouder wordende huid. Daarnaast is het ook nog eens super licht verteerbaar en geeft het veel energie: goed voor de fanatieke sporters onder ons.

Rode bieten

Wat zit erin? Magnesium, kalium, foliumzuur en vezels. Daardoor verminderen ze het risico op hartklachten en verbeteren de stofwisseling. Ook wordt er beweerd dat ze helpen je cholestrol onder controle te houden.

Walnoten

Wat zit er in? Antioxidanten, Omega 3 vetten, vitamine E, eiwit, vezels, vitamine B6. Dus? Omdat er veel vet in zit zijn mensen bang aan te komen als ze dit eten. Maar onderzoek heeft uitgewezen dat mensen die regelmatig noten eten een lager lichaamsgewicht en slankere taille hebben dan mensen die noten mijden. De antioxidanten die erin zitten zijn ook weer voor de sporters onder ons positief: het kan ervoor zorgen dat je sneller herstelt na een zware spiertraining.

Boerenkool

Wat zit erin? Vitamine K, A, C, B1,2,3,6,11 (foliumzuur). Ook zitten er veel mineralen, calcium en magnesium in. Boerenkool zou zelfs verschillende kankersoorten kunnen voorkomen.

Lees ook: Aha! Zó kun je dus zien welke druiven het lekkerst zijn  

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Happy in Shape | Beeld: Pixabay