18 april 2023
Sanne

Wie is er niet groot geworden met Milkbreak en Evergreen?

Wie is er niet opgegroeid met tussendoortjes van LiGA? Op de achterbank, na zwemles of in de lunchpauze op school: de Milkbreak of Evergreen kon niet ontbreken vroeger. En ook vandaag de dag genieten we nog van de vierkante koekjes, want LiGA bestaat maar liefst 100 jaar! Reden genoeg om meer over de bekende koekjes te weten te komen. 

Nostalgie

Voor veel mensen roept LiGA nostalgische herinneringen op. Het kan immers niet anders dan dat je met een positieve herinnering hebt aan het moment dat je vroeger het bekende vierkante koekje van je ouders of opa en oma kreeg. Misschien geef je de Milkbreak inmiddels wel aan je eigen kinderen mee, dan is het cirkeltje helemaal rond! De bekende klassieke tussendoortjes worden namelijk al generaties lang doorgegeven. En het is een bijzonder jaar, want LiGA is jarig en blaast maar liefst 100 kaarsjes uit!

Feitjes over LiGA

Hoewel we de koekjes en tussendoortjes allemaal kennen, zijn er vast en zeker ook een heleboel feitjes die je nog niét wist. Wij zetten zeven leuke weetjes op een rij.

  • Het begon allemaal in 1923 met de ‘geboorte’ van LiGA kindervoeding, omdat bleek dat de kwaliteit van de toen beschikbare bijvoeding voor jonge kinderen te wensen overliet.
  • In 1928 kreeg LiGA nationale aandacht door het bieden van voedselhulp aan het, tijdens een Noodpoolexpeditie, gecrashte luchtschip Italia.
  • De allereerste tussendoortjes in Nederland zijn gelanceerd door LiGA. Het begon allemaal met de Evergreen (1979), gevolgd door de Haverkick (1983) en de Milkbreak (1985).
  • Het meest verkochte product is het Evergreen tussendoortje, waarvan er per jaar bijna 70 miljoen (!) biscuits van de band af rollen.
  • Van de iconische Milkbreak, rollen jaarlijks ruim 65 miljoen biscuits de band af.
  • De afgelopen jaren heeft het merk haar assortiment uitgebreid met repen, onder andere de Knapperige Haverrepen, de Proteïne repen en de nieuwste aanwinst: de Notenreep.
  • 2023 is een bijzonder jaar voor LiGA, omdat 100 jaar geleden de eerste biscuits van de band afrolden!

Lees ook: 15 gezonde tussendoortjes onder de 100 calorieën 

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron en beeld: LiGA