Ingrediënten
  • Voor het muffinbeslag:
  • 250 gram bloem
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
  • 100 gram gesmolten boter
  • 2 grote eieren
  • 200 milliliter melk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 3 rijpe bananen, geprakt
  • Voor de kaneelsuiker:
  • 50 gram gemalen kaneel
  • 50 gram kristalsuiker
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • Voor de topping:
  • 200 gram gerolde haver
  • 60 gram bloem
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
  • 180 gram gesmolten boter
  • Voor het glazuur:
  • 30 gram poedersuiker
  • 1 eetlepel gesmolten boter
Esther Reitsema
60 min.
12 pers.
Ingrediënten
  • Voor het muffinbeslag:
  • 250 gram bloem
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
  • 100 gram gesmolten boter
  • 2 grote eieren
  • 200 milliliter melk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 3 rijpe bananen, geprakt
  • Voor de kaneelsuiker:
  • 50 gram gemalen kaneel
  • 50 gram kristalsuiker
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • Voor de topping:
  • 200 gram gerolde haver
  • 60 gram bloem
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
  • 180 gram gesmolten boter
  • Voor het glazuur:
  • 30 gram poedersuiker
  • 1 eetlepel gesmolten boter

Een heerlijke snack voor bij de koffie

Soms gaan twee smaken, die je normaal nooit met elkaar zou combineren, verrassend goed samen. Dat is ook het geval bij deze heerlijke koffie-banaan muffins. Heerlijk bij een kopje versgemalen koffie!

Zo maak je de muffins:

  • Verwarm de oven voor op 190°C. Leg alvast een bakplaat klaar met daarop 12 muffinvormpjes.
  • Klop in een grote kom de bloem, kristalsuiker, bakpoeder, baking soda, zout, kaneel en nootmuskaat door elkaar.
  • Klop in een middelgrote kom de gesmolten boter, eieren, havermelk en vanille tot een gladde massa.
  • Klop vervolgens de vloeibare ingrediënten door de droge ingrediënten tot ze goed gemengd zijn en meng dan de geprakte bananen erdoor tot ze zijn opgenomen in het mengsel.
  • Meng voor de topping in een middelgrote kom de haver, bloem, kristalsuiker, kaneel, nootmuskaat en gesmolten boter. Meng dit met een spatel totdat er wat kruimels ontstaan.
  • Schep het beslag in de muffinvormpjes en vul ze voor iets minder dan de helft. Doe dan wat van de kaneelsuikerpasta in het midden van elk vormpje en schep er nog een beetje muffinbeslag overheen zodat de vormpjes tot driekwart gevuld zijn. Verdeel dan de topping gelijkmatig over de muffins.
  • Bak de muffins 20-25 minuten, of tot ze goudbruin zijn. Haal uit de oven en laat 30 minuten afkoelen.
  • Maak ondertussen het glazuur: meng hiervoor de boter met de poedersuiker.
  • Besprenkel de muffins vlak voor het serveren met het glazuur.
  • Enjoy!

Lees ook: Dit wíl je proberen: chocolade pancakes

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Unsplash, Massimo Adami