Esther Reitsema

We leggen je het haarfijn uit

Tegenwoordig liggen de schappen in de supermarkt vol met allerlei verschillende soorten patat. Je hebt speciale friet voor de oven, de frituur en de airfryer – en allemaal met een ander prijskaartje. Maar zit er eigenlijk ook daadwerkelijk een verschil tussen al deze soorten?

Keuzes

Steeds meer huishoudens gebruiken een airfryer, puur omdat het gezonder is dan de gebruikelijke friteuse én omdat we zoveel andere recepten kunnen maken met het apparaat. Als we moeten kiezen tussen ‘gewone’ patat en speciale airfryer-patat, dan kiezen we toch het liefst voor die laatste variant. Want die zal dan wel veel geschikter zijn voor de airfryer. Toch? We zochten het voor je uit.

Verschil

Wat blijkt? Er zit wel degelijk een verschil zit tussen gewone patat en airfryer-patat. De patat voor de airfryer en de oven wordt – in tegenstelling tot patat voor de friteuse – gecoat met onder andere zetmeel, waardoor de frietjes ook zonder olie lekker knapperig worden gebakken. Deze frietsoort wordt langer voorgebakken en heeft daarom een langere voorbereiding nodig, waardoor-ie ook iets prijziger is dan de normale variant.

Prijsverschil

Maar hoe komt het dan dat op zakken ‘normale’ patat vaak staat dat je het ook in de airfryer kan bakken? Dat heeft ermee te maken dat voor die friet een gemiddelde gebruikt wordt van alle bereidingswijzen, waardoor het min of meer geschikt is voor elke manier van bakken. Het is dus niet zo dat je per se airfryer-patat nodig hebt voor je airfryer, maar het smaakt in de meeste gevallen wel een stukje lekkerder. Aan jou de keuze of je dat de prijs waard vindt!

Lees ook: 6 handige tips om te besparen op je wekelijkse boodschappen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pexels