Esther Reitsema

Deze voedingsmiddelen helpen je om calorieën te verbranden zonder te sporten

Om af te vallen of gezond te blijven hoef je niet altijd een streng dieet te volgen. Ook kleine aanpassingen in je eetpatroon kunnen al wonderen doen. Bijvoorbeeld: het regelmatig eten van deze vier voedingsmiddelen die je stofwisseling stimuleren. 

1. Zalm

Zalm behoort tot vette vis en bevat veel omega-3-vetzuren. Deze worden ook wel gezonde vetten genoemd, en zijn zo healthy omdat ze in verband worden gebracht met een stimulerende werking op je stofwisseling en gewichtsverlies. Daarnaast bevat zalm veel eiwitten, waardoor je langer vol zit en minder snel weer zal gaan snacken. Win-win!

2. Hete saus

Nog een manier om extra calorieën te verbranden, is door wat pit aan je maaltijd toe te voegen. In hete saus en chilipepers zit namelijk capsaïcine – een stof die je metabolisme een lichte boost geeft. Een beetje spice kan dus wonderen doen.

3. Koffie

Dat koffie ons voorziet van een energieboost, is niks nieuws. Maar wat je waarschijnlijk nog niet wist, is dat het je ook kan helpen om meer calorieën te verbranden. Cafeïne is namelijk van nature een stimulerend middel dat de stofwisseling kan verhogen. Daarnaast zorgt koffie ervoor dat je je energie efficiënter kan verbranden. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat mensen die dagelijks minimaal 50 milligram cafeïne per dag binnenkrijgen, aanzienlijk meer vet verbranden tijdens het sporten. Ehm, nog een bakje dan maar?

4. Gember

Gember staat bekend om allerlei gezondheidsvoordelen, waaronder het feit dat het de stofwisseling bevordert. Het eten van gember of het drinken van gemberthee helpt je lichaam om meer calorieën te verbranden, voedsel beter te verteren en langer verzadigd te blijven. Driedubbel voordeel dus.

Lees ook: Voedselverspilling tegengaan? 5 makkelijke tips om te beginnen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Happy in Shape | Beeld: Pexels