Sanne

Op deze manier doe jij zo goedkoop mogelijk boodschappen

Dat alles duurder wordt, merken we allemaal in onze portemonnee. En hoe goed je ook je best doet, boodschappen doen is tegenwoordig een dure aangelegenheid. Écht goedkoop zal het de komende tijd niet worden, maar met enkele handige tips kun jij toch flink besparen op je wekelijkse boodschappen. Wij zetten er zes op een rij om onderaan de streep meer over te houden. 

1. De markt

Dé tip als je wilt besparen op boodschappen: ga naar de markt. Dit is namelijk the place to be als je geld wilt besparen. Van groente en fruit tot noten en kaas: op de markt kun je terecht voor ingrediënten die een stuk betaalbaarder zijn dan in de supermarkt. En dan hebben we het natuurlijk niet over biologische markten in grote steden, maar juist over de weekmarkt bij jou om de hoek.

2. Aanbiedingen

Dit is iets wat je waarschijnlijk al doet, maar hij kan natuurlijk niet ontbreken: let op aanbiedingen. Elke supermarkt heeft zijn eigen aanbiedingen, dus neem voordat je gaat even de tijd om (online) folders door te spitten op zoek nar koopjes. Kijk daarbij niet alleen naar je eigen supermarkt, maar ook die in een dorp verder. Het kan zomaar tientallen euro’s besparen! En sla ook zeker de aanbiedingen van lokale slagers, bakkerijen en groenteboeren niet over.

3. Vegetarisch eten

Minder vlees(vervangers) eten is niet alleen goed voor het klimaat, je zult ook verschil merken in je portemonnee. Geen idee hoe je dit moet aanpakken? Vervang worst in je ovenschotel bijvoorbeeld eens door feta. En in plaats van gehakt in je burrito kun je ook voor bonen kiezen. Net zo lekker en een stuk goedkoper!

 4. Zelf snijden

Ook deze tip is je waarschijnlijk niet onbekend. We weten immers allemaal dat voorverpakte groentes een stuk duurder zijn. Koop daarom losse ingrediënten en snijd ze zelf. Van uien tot paprika en van sla tot andijvie: het kost je misschien iets meer werk, maar het is veel lekkerder én goedkoper.

5. Invriezen

Heb jij een (ruime) vriezer in huis? Lucky you! Hiermee kun je op financieel vlak namelijk een hoop besparen. We kunnen ons voorstellen dat je geen zin hebt om drie of vier dagen achter elkaar hetzelfde te eten, vooral als je alleen voor jezelf kookt. Kook daarom altijd meer dan je zelf eet en vries de rest in. Dat bespaart je geld en later ook tijd, want dan hoef je het eten alleen nog maar op te warmen. Hetzelfde geldt voor aanbiedingen: zijn producten die je kunt invriezen in de aanbieding? Inslaan en in de vriezer bewaren! En over de vriezer gesproken, in de supermarkt ligt het daar vol met ingevroren verse groenten die vaak stukken goedkoper zijn dan op de versafdeling.

6. Boodschappenlijstje

Ga niet elke dag naar de supermarkt, maar slechts één of twee keer per week. Zo voorkom je een hoop (dure) verleidingen en koop je alleen wat nodig is. Maak van tevoren een goed boodschappenlijstje, nadat je de aanbiedingen hebt gecheckt, en ga dan gericht op pad. Tot slot kun je verse producten die in de aanbieding zijn meerdere dagen gebruiken, maar steeds voor andere gerechten.

Lees ook: Oei: dit is de duurste supermarkt voor je boodschappen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Pexels