Rowan Hattu

Aha!

Nu het aspergeseizoen is aangebroken, kunnen we natuurlijk niet meer wachten met het bereiden van deze lekkere maaltijd. Maar hoe herken je nou eigenlijk de lekkerste en beste asperges in de supermarkt? Wij leggen het uit. 

Asperges

Een aspergemaaltijd draait natuurlijk allemaal om de asperges. En hoewel de Hollandaisesaus, de gekookte eieren en de ham het gerecht pas écht afmaken, proef je het toch echt meteen wanneer je de verkeerde asperges hebt uitgekozen. Vers zijn ze natuurlijk het lekkerst, maar soms kun je ze mislopen. Dan zit er nog maar één ding op: je haalt je asperges op in de supermarkt.

Pieptruc

Hoewel de asperges in de supermarkt meestal verpakt zijn in plastic, bestaat er ook nog een kleine kans dat ze los in de schappen liggen. En wanneer dat het geval is, kun je de zogeheten ‘pieptruc’ uitproberen.

De truc gaat werkt als volgt: je wrijft twee asperges tegen elkaar aan, en wanneer je een piepend geluid hoort, weet je dat ze vers zijn. Oké, wellicht weten de meesten wel hoe de truc werk, maar hoe herken je dan de mindere asperges? Natuurlijk laat je ze liggen wanneer ze er niet smakelijk uitzien, maar wat zijn andere kenmerken van een ‘slechte’ asperge?

Zo herken je de beste asperges in de supermarkt

Allereerst moet je naar de kleur van de steel kijken. Zo moet deze het liefst zo wit (of groen) mogelijk zijn. Maar, dat is niet het enige waar je op moet letten. Ook is het belangrijk om te kijken of de steel stevig is. Voelen ze dus een beetje sponzig aan en zijn ze niet helemaal recht? Dan is de kans groot dat je een slechte te pakken hebt. Ook de uiteinden van de asperges zijn belangrijk om op te letten. Liggen ze bijvoorbeeld al open in het schap? Dan is de versheid van de asperges er wel af. Rechte, glanzende asperges met gesloten kopjes, zijn vaak de beste.

Lees ook: Slim bekeken: dit is het verschil tussen A-merken en huismerken

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Favor Flav | Beeld: Pexels