Fabiën

Walnoten zijn blijkbaar heel goed voor je hersenen

Een lekkere, maar gezonde snack vinden kan soms nog een behoorlijke klus zijn. Want wanneer weet je nou of een snack ook écht gezond is? Neurologen zijn ons een stapje voor, want volgens hun zijn walnoten dé gezondste snack voor je hersenen. We leggen uit hoe het zit.

Vitaminen

Volgens neurologen Dean Sherazi en Ayesha Sherzai zijn walnoten de beste snack om je hersenen zo gezond mogelijk te houden. Walnoten zitten boordevol vitamingen. De noot bevat bijvoorbeeld vezels, eiwitten, magnesium, kalium, koper, zink, vitamine B6, vitamine E, polyfenolen, plantensterolen, arginine en melatonine. Jep, dat is behoorlijk wat, maar nog niet alles. Naast al deze criteria bevatten walnoten ook veel omega-3-vetten en die vetten zijn dus heel goed voor je hersenen.

Stress verminderen

Omega-3-vetten zijn belangrijk voor de miljoenen vertakkingen van de kleine slagaders, die zuurstof en voeding leveren aan verschillende delen in onze hersenen, zo legt neuroloog Sherzai uit. Verder zouden omega-3-vetzuren ook stress verminderen en zorgen voor een gezonde emotionele balans. En het zou ook nog eens migraineklachten kunnen verminderen.

Neuroloog Sherzai stelt als laatste nog dat mensen die vaak walnoten eten, minder snel dementie kunnen krijgen. Kortom, walnoten zijn goed voor je gezondheid!

Lees ook: Wetenschappelijk bewezen: restjes smaken veel lekkerder

Bron: Margriet | Beeld: Unsplash @leilaissa