27 juli 2021
Fabiën

Proosten maar!

Het is vandaag internationale Scotch Whisky dag! En dat betekent dat we de een lekkere cocktail met whisky voor je uitlichten. Scotch Whisky is al heel wat jaren in omloop en komt oorspronkelijk uit Schotland. Hoewel scotch in Schotland wordt gemaakt, kun je overal van deze drank genieten. Heb jij toevallig een fles in huis? Twijfel dan niet en proost vandaag op deze feestdag! (Wel met mate)

Schotland

Elk jaar op 27 juli wordt op International Scotch Day de iconische whisky gevierd. Om als scotch beschouwd te worden, moet deze stijlvolle gedistilleerde drank in Schotland gemaakt worden. Hij moet gefermenteerd zijn met gemoute gerst, minstens drie jaar in eiken vaten rijpen en een ABV of alcoholgehalte hebben van minder dan 94,8%. En hoewel je de whisky natuurlijk puur kunt drinken, kun je er ook hele lekkere cocktails mee maken. Eerder deelden we al een recept voor een heerlijke perzik-whiskycocktail die heel makkelijk te maken is.

Levenswater

Heb je bovendien last van een kriebelhoest? Dan maak je in een handomdraai een makkelijke whisky-hoestdrank. Dr. William Schaffner, van het VanderBilt University Medical Center, ontdekte dat whisky goed helpt tegen kriebelhoest. Wanneer je whisky drinkt, zetten je bloedvaten namelijk uit. Hierdoor wordt de infectie in je keel sneller teruggedrongen. De naam whisky is overigens afgeleid van het Gaelic Uisge Beatha, wat “levenswater” betekent. Met goede reden dus!

Borrel

Enne, als je dan toch gaat borrelen vandaag, kun je net zo goed meteen voor passende borrelhapjes gaan. Je kunt whisky namelijk ook prima als ingrediënt bij verschillende maaltijden gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor gehaktballetjes in whisky-marinade en jouw borrel is helemaal in stijl. Wij leggen je precies uit hoe je de whisky-gehaktballetjes maakt. Vind je whisky-gehaktballetjes toch wel wat heftig, en ga je liever voor een kleine touch van whisky bij je borrelhapjes? Probeer dan deze whisky-cocktailsaus maar eens.

Lees ook: TikTok-recept: zo maak je het populaire creamy lemonade drankje

Bron: Nationaltoday | Beeld: Unsplash @johncafazza