Roos

Er zijn ergere dingen, toch?

Als er één voedingsmiddel is waar we absoluut niet zonder kunnen, dan is het kaas. Kaas over een bak lasagne, kaas op een pizza of kaas op een borrelplank: het maakt iedere maaltijd beter. Helaas bevat kaas niet dezelfde voedingswaarden als een stuk groente of fruit, dus eten we het met mate. Maar uit onderzoek blijkt dat je op een warme dag dat lekkere stuk kaas juist zou moeten eten. 

Warme temperaturen

De zomer is aangebroken en we genieten momenteel van de zonnige dagen. Waar op een hete zomerdag onze voorkeur vooral uitgaat naar een ijsje, een stuk fruit of ijskoud drankje, laten we die kom soep of stevige maaltijd in de avond liever staan. Er is echter nog een product wat je op zo’n warme dag kunt eten en goed helpt bij de hitte, namelijk kaas. En niet alleen omdat een kaasplank op het terras je een vreugdevol gevoel geeft, maar ook omdat het veel goeds doet voor je lijf.

Veel zout

Door het warme weer verlies je veel vocht en zweet je meer. Wanneer je veel zweet, verliest je lijf ook veel zout. In kaas zit een flinke hoeveelheid zout en bevat daarnaast ook een flinke hoeveelheid proteïnen en calcium. En dit zijn dingen die je lichaam op een warme dag goed kan gebruiken. Vooral kazen als gorgonzola en feta bevatten een hoge hoeveelheid zout. Kazen die minder zout bevatten zijn mozzarella en hüttekäse.

Water drinken

Sta je op het punt een kaasplank te bestellen of het kaasschap in de supermarkt te plunderen? Onthoud dan goed dat het ook enorm belangrijk is om voldoende water te drinken. Dit is enorm belangrijk wanneer je meer zout eet dan normaal. En eh… houd wel rekening met de hoeveelheid kaas die je naar binnen werkt. Te veel zout is niet goed voor je bloeddruk.

Lees ook: Vergeet het kaasplankje: de frietplank is nu een ding

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Metronieuws | Beeld: Pexels