9. Kool

Sulforafaan is ook een antioxidant die je vetverbranding kan versnellen. Je vindt dit stofje in verschillende soorten kool, zoals bloemkool, boerenkool en rode kool, maar ook in broccoli en spruitjes. Genoeg keuze!

10. Eieren

De hele dag door eieren eten is niet verstandig voor je cholesterol, maar een eitje op zijn tijd is juist goed voor de vetverbranding. Dit komt doordat eieren rijk zijn aan onder andere vitamine B12. De eiwitten zorgen ervoor dat je langer verzadigd blijft.

11. Rucola

Ook in deze slasoort gaat het om een antioxidant die de show steelt. Rucola bevat namelijk kaempferol, een antioxidant die het metabolisme van je spiercellen stimuleert. Daardoor gaan deze cellen meer energie verbruiken en verbranden ze sneller vet.

12. Chiazaad

Chiazaad verwierf faam als een echt superfood, en terecht! De minuscule zaadjes zitten bomvol vezels, eiwitten en gezonde omega 3-vetzuren. Door deze eigenschappen is het een uitstekende vetverbrander.

13. Bonen

Bonen en peulvruchten, zoals bruine bonen, kikkererwten, linzen en kidneybonen, zijn ontzettend voedzaam. De vezels en eiwitten zorgen ervoor dat je een vullende maaltijd op tafel zet, maar toch zijn de bonen relatief laag in calorieën. Onderzoeken tonen aan dat mensen die veel bonen eten minder vaak honger hebben, sneller gewicht verliezen en verminderd buikvet hebben.

14. Vette vis

De omega 3-vetzuren die je aantreft in vette vis zijn onder andere goed voor je vetverbranding. Zalm, haring en makreel zijn vissoorten die van nature rijk zijn aan deze vetsoorten.

15. Yoghurt

Zuivelproducten zijn een goede bron van calcium, wat ook op natuurlijke wijze de vetverbranding stimuleert. Kies liever wel voor magere of halfvolle yoghurt om niet meteen te veel vetten binnen te krijgen.

16. Kokosolie

Een olie die je vetverbranding versnelt? Het klinkt ietwat tegenstrijdig, maar toch zou dit het geval zijn bij kokosolie. Dit voedingsmiddel bevat namelijk MCT-oliën die direct omgezet worden in energie en niet opgeslagen worden als vet.

17. Artisjok

Tot slot een gezonde, maar weinig gebruikte groente. De artisjok is rijk aan mineralen, vitaminen, vezels en antioxidanten, dus voedzaam is hij zeker. Daarnaast kan artisjok de afgifte van gal stimuleren. Gal speelt weer een rol bij de vertering van vetten.

Pagina 2/2

Lees ook:  Deze 14 dingen kun je naar hartenlust eten zónder aan te komen

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle.be, Healthline | Beeld: Unsplash, Corleto