Dr. Walter Willett bestudeerde 40 jaar wat de impact van voedsel op onze gezondheid is

Van kleins af aan kregen we al te horen dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Meer dan een boterham met vruchtenhagel zat er voor onze 6-jarige zelf toen alleen niet in. Inmiddels zijn we ouder (en toch ook wel wijzer) en kiezen we voor een voedzamer ontbijt. Heb je nog inspiratie nodig voor een ontbijt? Dr. Walter Willet heeft het voor je.

Dit is een ontzettend voedzaam ontbijt.

Onderzoek

Als iemand wat weet over gezonde voeding, is het Dr. Walter Willett wel. Willet bestudeerde 40 jaar lang op welke manier voedsel impact heeft op onze gezondheid op de lange termijn. En dat deed-ie niet zomaar ergens, maar aan de prestigieuze Harvard universiteit. Willet kiest zelf elke ochtend voor een voedzaam ontbijt en hij deelde wat hij dan precies eet.

Ontbijt

Aan Business Insider vertelde de expert dat hij elke ochtend begint met havergrutten, noten en yoghurt. Aan het blad legt hij uit dat de havengrutten laag scoren in op glycemische index. Dat houdt in dat de koolhydraten langzaam worden verteerd en langzaam als glucose in het bloed worden opgenomen. “Het levert ook veel microvezels een micronutriënten op, die wel een gezondheidswaarde hebben”, aldus Willett.

Lees ook: Wat is beter: een vroeg of late lunch? Dit is het beste tijdstip volgens deskundigen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Business Insider | Beeld: Unsplash