Ingrediënten
  • (zonnebloem)olie om te frituren
  • 4 kleine tortillawraps
  • Kaneelsuiker
  • 3 kleine groene appels, zonder klokhuis en schil, in stukjes gesneden
  • Sap van 1 citroen
  • 40 gram boter
  • 80 gram bruine suiker
  • 3 theelepels kaneel
  • 120 milliliter water
  • 1 eetlepel maizena
  • Slagroom om te serveren
Sabine
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • (zonnebloem)olie om te frituren
  • 4 kleine tortillawraps
  • Kaneelsuiker
  • 3 kleine groene appels, zonder klokhuis en schil, in stukjes gesneden
  • Sap van 1 citroen
  • 40 gram boter
  • 80 gram bruine suiker
  • 3 theelepels kaneel
  • 120 milliliter water
  • 1 eetlepel maizena
  • Slagroom om te serveren

Net zo lekker als appeltaart, maar dan even wat anders

Er is een reden waarom men het vaak heeft over grootmoeders appeltaart. Het recept voor een goede appeltaart is al jaren oud. En daarmee toch ook wel een beetje gedateerd (maar natuurlijk niet minder lekker). Wil je een feestelijke upgrade van de vertrouwde appeltaart serveren? Maak dan deze appeltaart taco’s!

De voldoening van appeltaart, maar dan zonder te hoeven kneden. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Schenk een ruime laag olie in een hoge koekenpan en warm op. Gebruik een keukentang om een tortilla in de pan te doen en laat een paar seconden in de pan liggen. Gebruik daarna de tang weer om de tortilla door de helft te vouwen en houd dit op deze manier vast tot de onderkant bruin is. Draai daarna om en frituur ook de andere kant tot deze bruin is.
  • Leg de tortilla daarna op keukenpapier tot het meeste vet eraf is.
  • Doe de kaneelsuiker op een bord en dep de tortilla in de suiker, zodat de buitenkanten van de tortilla met kaneelsuiker zijn bedekt. Ben je een zoetekauw? Gebruik dan een lepeltje om ook wat suiker aan de binnenkant van de taco aan te brengen.
  • Zet een muffinvorm klaar, draai deze op de kop en leg de taco tussen de cups in om af te koelen. Doe hetzelfde met de drie overgebleven tortilla’s.
  • Doe de appelstukjes in een kom en doe de citroensap erbij. Roer goed.
  • Verhit in een pan de boter.
  • Doe de appelstukjes, bruine suiker en het kaneel in de pan en roer.
  • Doe de maizena in een kom en roer het met het water tot het vermengd is. Voeg het mengsel bij de pan en roer opnieuw.
  • Kook tot de appels zacht zijn en het meeste vocht is verdwenen.
  • Verdeel de appelvulling over de tortilla’s. Maak af met een flinke dot slagroom.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: appeltaart à la Jamie Oliver met twist

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: La Cooquette Food | Beeld: Videostill YouTube La Cooquette Food