02 september 2019
35 min.
18 - 20 kisses pers.

Het zijn een soort mini-oliebollen met een vleugje Sambuca

Wanneer oud en nieuw in zicht is, doen we ons massaal te goed aan oliebollen. Zou je de lekkernij ook graag op andere momenten nuttigen? Dan vind je misschien een goede bondgenoot in deze Sambuca kisses van tv-kok Nigella Lawson. Het zijn een soort mini-oliebollen met een licht Sambucasmaakje.

Volgens Nigella Lawson is het perfect om bij de brunch te serveren.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Doe de ricotta in een kom en roer het samen met het ei. Roer tot de twee zijn vermengd.
  • Voeg de Sambuca, sinaasappelrasp, suiker, het zelfrijzend bakmeel en bakpoeder toe. Roer opnieuw.
  • Verhit een ruime laag olie in een pan tot het klaar is om te frituren.
  • Vet een theelepel in met olie en schep 1 flinke theelepel beslag in de olie. Doe dit meerdere keren. Overschrijd die ene theelepel niet. Door de hoeveelheid bakpoeder groeien de bolletjes nog flink zodra ze in de olie belanden.
  • De kisses drijven meteen naar boven zodra ze in de olie liggen. Draai ze om zodra de onderkant lichtbruin is en bak tot ook de andere kant lichtbruin is.
  • Gebruik een tang of een schep om de kisses uit de olie te halen en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Laat even afkoelen en serveer de Sambuca kisses met poedersuiker. 

Lees ook: Recept: Nigella Lawsons snelle chocolademousse

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: BBC, Nigella Lawson | Beeld: Videostill YouTube BBC 

Ingrediënten
  • 120 gram ricotta
  • 1 ei
  • 2 eetlepels sambuca
  • 1 theelepel sinaasappelrasp
  • 1 theelepel suiker
  • 25 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Olie om te frituren
  • Poedersuiker om te serveren