16 april 2019

Het maakt wel degelijk uit op welk tijdstip je je middagmaaltje naar binnen werkt

Je hebt van die dagen waarop je druk-druk-druk bent en pas om 14.30 uur toekomt aan je lunch. Daarnaast zijn er ook dagen waarop je vroeg uit de veren bent en om 11.00 uur alweer trek begint te krijgen. Maakt het eigenlijk uit op welk tijdstip je luncht? Voedingsdeskundige Daryl Gioffre deelt met het AD het antwoord. 

Wat is jouw favoriete lunchgerecht?

Tijdstip

Een paar gebakken eieren, een rijkgevulde salade, een pak crackers met hummus of een broodje gezond: iedereen heeft zo een favoriet lunchgerecht. En op dezelfde manier heeft iedereen ook voorkeur voor een tijdstip om dat middagmaaltje naar binnen te werken. Maar bestaat er eigenlijk een tijdstip waarop je het beste kunt lunchen? Volgens voedingsdeskundige Daryl Gioffre wel. Aan het AD vertelt hij dat je er het verstandigst aan doet om je lunch tussen 12.30 en 13.00 uur te verorberen. Dan zou je de minste kans hebben op een middagdipje.

Voor drieën

Uit een onderzoek dat is gepubliceerd in The American Journal of Clinical Nutrition, blijkt dat je in ieder geval het beste vóór drie uur kunt lunchen. Ten minste, als je op de lijn wilt letten. Wanneer je na drie uur luncht, is het namelijk moeilijker voor je lijf om de calorieën te verwerken. Daarnaast kun je beter niet al te lang wachten, omdat je dan waarschijnlijk veel meer eet en juist de ongezonde voedingswaren uit de kast trekt. Want ja, ook wát je eet speelt natuurlijk een grote rol.

Lees ook: Heb je een tekort aan dit mineraal? Dan kun je een tragere stofwisseling hebben

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: AD, Flair | Beeld: Unsplash