Zo verwijder je die vieze visgeur in huis

Heerlijk, een lekker visje bakken. De geur achteraf in huis is alleen wat minder plezierig. Vis kan namelijk tijdens de bereiding een specifieke geur achter laten, die vaak moeilijk weer uit huis te krijgen is. Nu kan je de geurspray tevoorschijn halen of je pakt de pot pindakaas uit je keukenkastje. Want wat blijkt? Pindakaas is je beste vriend om die stinkende visgeur uit huis te krijgen.

Visgeur uit huis

Hoe goed je je huis ook ventileert, de visgeur is onvermijdelijk na het bakken. Zonde, want dat gezonde stukje vis willen we onszelf niet ontnemen. Om de visgeur zoveel mogelijk te beperken kan je in eerste instantie het beste zo vers mogelijke vis kopen. Vis bevat namelijk trimethylamine oxide, een chemische stof dat afbreekt op het moment dat een vis doodgaat en blootgesteld wordt aan de lucht. Hoe verser je stukje vis is, hoe minder visgeur er vrijkomt tijdens de bereiding.

Pindakaas tegen vislucht

Dan dé tip waar we allemaal op gewacht hebben, namelijk het elimineren van de stinkende visgeur in huis. Wat blijkt? Pindakaas is de oplossing om de nare geur uit je huis te krijgen. Het enige dat je hoeft te doen is een pot pindakaas bij de hand houden als je je vis bereidt. Haal de vis na het bakken uit de pan, doe een of twee eetlepels pindakaas in de pan en waarm de pindakaas even op op middel hoogvuur (± 2 minuten). Zet het vuur uit en laat de pindakaas afkoelen en was de pan goed af. De geur van pindakaas neutraliseert de visgeur in huis, waardoor de stank binnen mum van tijd verdwenen is! Simpel, toch?

Lees ook: 5 manieren om vanille extract te gebruiken in de keuken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Libelle TV | Beeld: Unsplash